NIEUWSHiFiMan

HiFiMan HE-R10: eerbetoon aan de legendarische Sony MDR-R10?

Hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft de HE-R10-hoofdtelefoon aangekondigd die kennelijk opzettelijk lijkt op de legendarische Sony MDR-R10, die van 1989 tot eind jaren negentig werd geproduceerd voor een prijs van 2.500 dollar. Dit was destijds een astronomisch bedrag voor een hoofdtelefoon. Sony’s MDR-R10 was een luxueuze, organisch klinkende gesloten hoofdtelefoon uit Japan met uniek gevormde houten oorschelpen en het was Sony’s statement over hoe een hoofdtelefoon hoort te klinken. HiFiMan speelt in op de onbalans tussen vraag en aanbod in de gebruikte markt voor de MDR-R10. Tegenwoordig kunnen gebruikte paren in goede staat meer dan 8.000 dollar ophalen bij hoofdtelefoonverzamelaars. Dat is een stuk meer dan de oorspronkelijke aanschafprijs.

HiFiMan HE-R10: vlaggenschip hoofdtelefoon

De nieuwe HE-R10 zal naar verluidt worden gepositioneerd als HiFiMan's vlaggenschip (en enige) gesloten hoofdtelefoon en zal in tegenstelling tot de Sony MDR-R10 een vlakke magnetische driver gebruiken. Technische informatie t.a.v. de HE-R10 is nog beperkt en prijsinformatie is er ook nog niet. Volgens geruchten zal de prijs ergens boven 5.000 dollar komen te liggen, maar dit is niet meer dan een gerucht. Ongetwijfeld zullen daar nog invoerrechten bij opgesteld moeten worden voor verzending naar Europa.

HiFiMan brengt vermoedelijk ook een goedkopere versie uit met een dynamische driver met een vergelijkbare prijs in China van ongeveer 1.250 dollar, dus deze hoofdtelefoon zal waarschijnlijk vergelijkbaar geprijsd zijn als HiFiMan’s model Arya. Op dit moment lijkt het erop dat de dynamische versie zal worden gehuisvest in oorschelpen van bruin gekleurd hout, terwijl het magnetostatische model een exotische rode houtsoort krijgt.

HiFiMan laat zien dat beide HE-R10-modellen compatibel zijn met de draadloze Bluetooth-module, wat ons doet vermoeden dat de magnetostatische versie waarschijnlijk niet voldoet aan de hoge stroomvereisten van het open vlaggenschip.

Wij zullen dit bericht aanvullen als meer informatie beschikbaar is gekomen.


EDITORS' CHOICE