Music First Audio Reference V2: passieve voorversterker met IR-afstandbediening

Het Britse audiobedrijf Music First Audio is gespecialiseerd in de bouw van passieve voorversterkers waarbij een transformator het enige component is tussen bron en eindversterker. Het vlaggenschip Reference wordt opgevolgd door de Reference V2. Het nieuwe model heeft een IR-afstandbediening en een volumeregeling in zestig stappen.

Music First Audio Reference V2: geen actieve componenten in de signaalweg

Music First Audio werd in 2003 bekend door de lancering van een passieve voorversterker waarbij een transformator en niets anders werd gebruikt voor de volumeregeling. Het portfolio van het bedrijf is nog steeds beperkt en alle Music First Audio-producten worden handgemaakt in Hastings, East Sussex, aan de Zuid-Engelse kust.

Het nieuwste model is de Reference V2, een nieuwe voorversterker voorzien van een 60-standen transformatorverzwakking en een afstandsbediening voor bronkeuze en volumeregeling. Er zijn 60 stappen van 1dB verzwakking plus een mute-instelling via een reeks, lage ruis, lage contactweerstand, kleine signaalrelais van instrumentkwaliteit. De 60-positie RX63 / 60 verzwakkingstransformatoren zijn gemonteerd in aparte afschermingskasten die haaks zijn gemonteerd op een dubbele laag rubberen isolatie.

Wie meer wil weten over de klank en techniek van de producten van Music First Audio kan onze recensie over de Baby Classic Pre-Amplifier lezen.

Er zijn zes paar ingangen via elke combinatie van RCA of XLR en vier paar uitgangen via elke combinatie van RCA of XLR. Optioneel kan een uitgang voor een opnameapparaat worden geplaatst (tape-out) voor gebruik met RCA- of XLR-aansluitingen.

De klant kan verregaand de kleuren van het frontpanneel kiezen. De voorversterker is 415 mm breed, 405 mm diep en 100 mm hoog. Hij weegt acht kilogram.

Music First Audio Reference V2: prijs en leveringsinformatie

De voorversterker wordt verzonden in op maat gemaakte dubbele doosverpakking. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend, maar op de website van Music First Audio staat een prijs van 6.200 Britse ponden genoteerd, maar dat is zonder BTW. Een belangstellende moet dus rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten en de toevoeging van het lokale BTW-tarief. De levering zal in de loop van september beginnen.


EDITORS' CHOICE