NIEUWSNAD

NAD Masters M28: zevenkanaals krachtpatser

Sinan Kökbugur | 24 augustus 2020 | Fotografie Fabrikant | NAD

Audiomerk NAD heeft de M28 uitgebracht, een krachtige zevenkanaals eindversterker die de nieuwste toevoeging is aan de Masters-productlijn. De nieuwe M28 beschikt naar eigen zeggen over zowel tweekanaals als thuisbioscoopvaardigheden. De levering zal naar verwachting in de loop van deze maand starten.

NAD Masters M28

NAD's M28 voegt zich bij de vlaggenschip Masters-reeks van het bedrijf en heeft volgens het merk als eerste versterker in zijn soort de HybridDigital Purifi Eigentakt-versterkertechnologie aan boord. Wat is Purifi Eigentakt? NAD verklaart als volgt: “De Masters M28 maakt gebruik van Eigentakt-versterkertechnologie, geproduceerd door NAD in licentie van Purifi. Deze nieuwe technologie, die NAD als eerste heeft omarmd voor de M33 Masters Series Streaming Amplifier, voegt een ander niveau van precisie toe door rekening te houden met voorheen onbekende effecten van het uitgangsfilter in de feedback loop en verdere verfijning van de zelf-oscillerende klasse D technologie zoals gebruikt door eerdere NAD Hybrid Digital ontwerpen. Het resultaat is een prestatieniveau dat de theoretische grens van de gemeten prestaties benadert, hetzij op fluisterniveau, hetzij op vol vermogen. ... Inherent aan de Eigentakt technologie is het zeer analoge gedrag in het onwaarschijnlijke geval dat de versterker tot clippen wordt gedreven. Terwijl veel klasse D ontwerpen instabiel kunnen worden, gedraagt Eigentakt zich op een manier die vergelijkbaar is met de goedaardige manier van clippen met direct herstel van goed uitgevoerde traditionele klasse A/B versterkers.”

De M28 is een krachtpatser en kan bij gelijktijdige aandrijving van alle zeven kanalen 200 Watt per kanaal leveren bij een impedantie van acht Ohm (340 Watt per kanaal aan vier Ohm). NAD geeft een totale harmonische vervorming van 0,003 procent op en een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. Op niveau -2,5 dB loopt het frequentiebereik volgens de fabrikant van 3 Hz tot 100 kHz.

De gebruiker heeft voor elk kanaal de keuze tussen een cinch- of XLR-ingang. De luidsprekeraansluitingen zijn zwaar uitgevoerd en hebben geen moeite met dikke kabels.

NAD Masters M28: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe NAD Masters M28 zal eind augustus beschikbaar komen. We hebben nog geen officiële prijsinformatie vernomen maar op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 5.499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE