NIEUWSThorens

Thorens TD 103 A: nieuwe volautomatische draaitafel

Het in Duitsland gevestigde Thorens heeft de volledig herziene, volautomatische draaitafel TD 103 A aangekondigd. De nieuwe TD 103 A vervangt daarmee de succesvolle TD 240-2. De koper kan kiezen uit een zwarte of walnoothouten uitvoering, beiden hoogglans.

Thorens TD 103 A: volautomatische platenspeler

De Thorens TD 103 A, de opvolger van de TD 240-2,  is speciaal ontwikkeld voor veeleisende muziekliefhebbers die niet zonder het gemak van een volautomatische machine willen. Het voordeel van een volautomaat is onder andere dat de arm niet aangeraakt hoeft te worden. Voorts keert de arm als de plaat is afgelopen terug naar de beginpositie, ook weer zonder de arm op te hoeven tillen. Het draaiplateau blijft dus niet wachtende op een handeling van de gebruiker onnodig rondjes draaien als de plaat is afgelopen. Om het speelproces niet te beïnvloeden, werd speciale nadruk gelegd op de laagst mogelijke wrijvingsweerstand van de mechanische componenten.

De nieuwe TD 103 A gebruikt de beproefde toonarm TP 19-2. De lagerspeling en de wrijvingscoëfficiënt zijn aanzienlijk verminderd door lagers van hogere kwaliteit te gebruiken in vergelijking met zijn voorganger en de toonarmkabels zijn volgens de fabrikant opgewaardeerd.

De afneembare armkop is voorzien van een 2M Red van de Deense elementbouwer Ortofon. Daarnaast wordt een hoogwaardige cinch-kabel meegeleverd, die voorzien is van vergulde stekkers. Ook de cinch-aansluitingen op de TD 103 A zijn verguld.

Thorens TD 103 A: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Thorens TD 103 A is verkrijgbaar in de afwerkingen zwart hoogglans en walnoot hoogglans. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – ter indicatie – op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 1.000 euro genoteerd.

 


EDITORS' CHOICE