Metrum Acoustics herrijst uit de as

Het Nederlandse Metrum Acoustics is circa een half jaar geleden failliet verklaard door de Nederlandse rechter, maar er is goed nieuws. De oorspronkelijke oprichters hebben het bedrijf en alle bijbehorende rechten teruggekocht. Naar verwachting zal het bedrijf in de loop van augustus weer volledig tot leven zijn gewekt. 

Metrum Acoustics: DA-converters van Nederlandse bodem

De drie heren achter het Nederlandse Metrum Acoustics, Lion Kwaaijtaal, Wouter Hazenberg en Cees Ruijtenberg, hebben laten weten dat Metrum Acoustics, bouwer van DA-converters, een herstart zal gaan beleven. Het bedrijf was in februari van dit jaar failliet verklaard, maar in de komende maand augustus zou het bedrijf weer moeten draaien.

In 2018 was een investeringsmaatschappij zich met het bedrijf gaan bemoeien. Er werd een groeistrategie uitgestippeld met veel marketing en verkoopinspanningen. Naar eigen zeggen was dit achteraf bekeken vooral leuk voor de korte termijn winst, maar dit werkte kennelijk niet zo goed op de wat langere termijn. Intussen kregen klanten die problemen hadden met een product van Metrum Acoustics geen service of een hele slechte service. Dit leidde ook tot de nodige spanningen binnen het bestuur van het bedrijf.

Het bedrijf is inmiddels weer volledig in handen van de originele oprichters, inclusief alle intellectuele eigendomsrechten. Er is naar eigen zeggen hard gewerkt om alles nu weer goed op de rails te krijgen en dat zou straks met name te merken moeten zijn aan het sterk verbeterde niveau van de klantenservice.

Wie meer wil weten, moet de website van Metrum Acoustics in de gaten houden. Het eerstvolgende nieuwe apparaat zou de toepasselijke naam "Feniks" moeten krijgen.

MERK

EDITORS' CHOICE