NIEUWSTeufel

Teufel Radio 3Sixty: retrodesign tafelradio met 360 graden geluid

Het Duitse audiomerk Teufel heeft de Radio 3Sixty vernieuwd. Deze volledig herziene wereldontvanger biedt ondersteuning voor nog meer muziekbronnen en spraakbesturing. De radio speelt klassieke FM-radio, DAB+, internetradio, Spotify, Amazon Music en diverse andere muziekcontent af via bluetooth. Naast de klassieke zwarte variant is de Radio 3Sixty nu ook in een witte uitvoering leverbaar.

Teufel Radio 3Sixty: multifunctionele tafelradio

De nieuwe Radio 3Sixty van Teufel is compact en straalt 360 graden rond. Naar eigen zegen heeft de gebruiker de beschikking over meer dan 1.000 zenders via FM-radio, DAB en internetradio. Wie zelf graag muziek uitzoekt, kan tracks afspelen via de populaire streamingdiensten Amazon Music en Spotify of die via bluetooth streamen. En wie zijn of haar favoriete muziek heeft gevonden, hoeft daar niet nog een keer naar te zoeken: zender, nummer, album of playlist kunnen in een handomdraai worden toegewezen aan een van de 30 voorkeurszenders per ontvangstkanaal.

De gebruiker kan zien wat hij doet door het grote centrale kleurendisplay. Dan is er ook nog een AUX-ingang voor aansluiting van een externe analoge bron en  lossless geluidsweergave vanaf een USB-bron en lokale DLNA-muziekservers. De Radio 3Sixty kan ook dienen als powerbank. En natuurlijk heeft de Radio 3Sixty uitgebreide wekkerfuncties.

Teufel Radio 3Sixty:  omnidirectioneel 360 graden geluid

Onder de stoffen afdekking aan de bovenkant van de Radio 3Sixty bevinden zich twee verticaal opgestelde breedbanddrivers die de geluidsgolven via 360 graden kegels alle richtingen opsturen. Daarmee kan men vanuit elke positie in de kamer genieten van het bijzonder heldere en krachtige geluid van de Radio 3Sixty. Een 90 mm downfiring subwoofer draagt zorg voor de lage tonen. De lage en hoge tonen kunnen naar wens worden aangepast via de equalizer.

Teufel Radio 3Sixty: veelzijdige bediening

De Radio 3Sixty is volgens de fabrikant al even veelzijdig als het om de bediening gaat. Alle functies kunnen worden bediend via de knoppen op het apparaat of via de Teufel Remote-app. Gebruikers van mobiele apparaten met Amazon Alexa kunnen de Radio 3Sixty ook met spraakbesturing bedienen. En wie voor klassiek comfort gaat, d.w.z. zitten en niet hoeven opstaan, kan de meegeleverde afstandsbediening gebruiken.

Teufel Radio 3Sixty: prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Radio 3Sixty is vanaf heden te bestellen in een zwarte of witte uitvoering via teufelaudio.nl voor een prijs van net geen 300 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE