NIEUWSMarantz

Marantz presenteert 8K-ready AV-receivers en AV-versterkers

Audiomerk Marantz, onderdeel van het grotere Sound United, heeft vandaag de nieuwste leden van de SR-productlijn aankondigd. De nieuwe leden heten SR5015(DAB), een AV-receiver, en SR6015, SR7015 en SR8015, alledrie AV-versterkers. Marantz belooft indrukwekkende genuanceerde thuisbioscoop- en luisterervaringen, ongeacht de bron. In de loop van de periode augustus t/m oktober zullen de nieuwe apparaten op de markt komen in een naar keuze zwarte of zilverkleurige uitvoering. 

Marantz 8K-ready AV-plezier

Het eerste 8K-bronmateriaal moet nog worden gepresenteerd, maar dit neemt niet weg dat 8K-televisies en nu ook steeds meer 8K-ready AV-processoren, AV-receivers en AV-versterkers worden uitgebracht. Onlangs hebben wij geschreven over de eerste 8K-ready receivers van het Japanse Denon dat onderdeel is van Sound United. Zustermerk Marantz, dat bestaat sinds 1953, is ook onderdeel van Sound United en het mag dan ook geen verbazing wekken dat Marantz nu ook zijn eerste 8K-ready AV-receiver en AV-versterkers heeft aangekondigd. “Zoals alle Marantz-producten, zijn ook de AVR's uit de 2020 SR-serie uitgebreid afgestemd door 's werelds bekendste geluidstechnici in de modernste faciliteiten en leveren geluid van audiofiele kwaliteit. Dit, in combinatie met de nieuwste AV-technologieën, zorgt voor meer overtuiging, een betere beeldkwaliteit en een gedetailleerder vermogen dan ooit tevoren,” aldus Marantz in een persverklaring.

De nieuwe productlijn begint met de SR5015 en de SR6015. De SR5015 is voorzien van zeven kanalen van 180 Watt per kanaal en biedt ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. De SR6015 is voorzien van negen kanalen van elk 185 Watt en IMAX Enhanced-certificering. Het volgende model is voorzien van maar liefst 11.2-kanaals verwerking en biedt de mogelijkheid om een externe stereoversterker aan te sluiten. Hetzelfde geldt voor de SR7015 met negen kanalen van 200 Watt, die is voorzien van een tweede scherm achter de aluminium klep en ondersteuning voor het bekende AURO 3D-formaat. Het vlaggenschip van de serie, de SR8015 is voorzien van elf kanalen van 205 Watt per stuk, 13.2 verwerkingscapaciteit, DTS:X Pro-ondersteuning en tal van audiofiele technische snufjes, zoals een enkele plaat, een ringkerntransformator en een verkoperd chassis voor toonaangevende prestaties. Overigens, Marantz garandeert 70 procent vermogen tot vijfkanaals aandrijving. Ons dunkt dat dit wel voldoende is voor een fijne film- of muziekbeleving.

Gebruikers kunnen natuurlijk gebruikmaken van verschillende audiobronnen. De nieuwe SR-serie van Marantz biedt nu ondersteuning voor de 'voorversterkermodus' op de SR6015, SR7015 en SR8015. De voorversterkermodus zorgt voor een zuiverder signaalpad. De interne versterkers worden losgekoppeld wanneer de receiver dient als AV-processor. Alle luidsprekers worden dan aangedreven door externe versterkers.

Om 8K-beeldmateriaal te kunnen afspelen, zijn de nieuwe apparaten voorzien van de nieuwste hdmi-technologieën, alsmede ondersteuning van HDR, HDR10+ en Dynamic HDR. HD- en 4K-bronmateriaal kan worden opgeschaald naar 8K

Marantz 8K-ready HEOS Built-in, Roon-tested en voorzien van draaitafelingang

De nieuwe AVR’s van Marantz zijn voorzien van het HEOS-ecosysteem en bieden multiroom-functionaliteit en de mogelijkheid om tot 24-bits/192 kHz ALAC, FLAC en WAV verliesvrije bestanden en DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz muzieknummers te decoderen. Zo kunnen gebruikers van hoogwaardige content genieten van diensten als Spotify, Amazon Music HD, TIDAL, TuneIn, Internet, Radio en meer. Gebruikers kunnen ook muzieknummers afspelen van smartdevices of persoonlijke mediaservers. Ook de ondersteuning van Roon is ingebouwd. Het gebruik van Roon is overigens niet gratis.

Plaatje draaien? Ook dat kan want de nieuwe SR-producten hebben een draaitafelingang.

Marantz levert een Setup Assistant met duidelijke, stapsgewijze, grafische instructies op het scherm voor een optimale installatie voor iedere configuratie, inclusief de automatische ruimtekalibratie van Audyssey. Zo is de gebruiker ervan verzekerd dat hij direct alles uit zijn thuisbioscoopopstelling haalt. De dagelijkse bediening is een fluitje van een cent dankzij de informatieve en intuïtieve grafische gebruikersinterface, aldus Marantz.

Marantz zal alle nieuwe AV-apparaten uitbrengen in een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

Marantz 8K-ready AV-receivers en AV-versterkers: prijzen en leveringsinformatie

Marantz SR5015:           899 euro, leverbaar vanaf september
Marantz SR5015DAB:    929 euro, leverbaar vanaf oktober
Marantz SR6015:         1.199 euro, leverbaar vanaf september
Marantz SR7015:         1.699 euro, leverbaar vanaf augustus
Marantz SR8015:         2.999 euro, leverbaar vanaf september

MERK

EDITORS' CHOICE