NIEUWSPolk Audio

Polk Audio MagniFi 2: soundbar met 3D-modus en Chromecast

Het Amerikaanse Polk Audio heeft de MagniFi 2 aangekondigd, een soundbar die volgens de fabrikant multikanaals geluid toegankelijk maakt voor iedereen. De drivers werken volgens de door Polk Audio zelf ontwikkelde Stereo Dimensional Array (SDA) en dat zou een groot klankveld en realistisch geluid moeten geven. De nieuwe 3D-modus voegt virtuele hoogtekanalen toe. 

Polk Audio MagniFi 2: eenvoudige installatie

De nieuwe soundbar van het in de VS gevestigde Polk Audio heeft drie HDMI-ingangen. Installatie is eenvoudig want HDMI- en optische kabels worden meegeleverd. De MagniFi 2 werkt automatisch met tv-afstandsbedieningen van Samsung, LG, Vizio, TCL en Sony om het volume te bedienen, evenals de meeste met CEC uitgeruste televisies. Pollk Audio’s Voice Adjust technologie verhoogt de verstaanbaarheid van dialogen.

De MagniFi 2 ondersteunt Chromecast en Google Assistant en kan ook muzieksignaal via bluetooth aangeleverd krijgen. De soundbar is twee inch hoog en zal het beeld van de televisie dus niet blokkeren.

“Veel soundbars verbeteren het tv-geluid drastisch, maar weinigen bieden een meeslepende meeslepende surround sound-ervaring,” zegt Michael McCole, senior productmarketingmanager voor soundbars bij Polk Audio. “Met behulp van tools zoals Polk Audio's gepatenteerde SDA-technologie, 3D-audiomodus voor virtuele hoogte en Dolby Digital en DTS-decodering, is de MagniFi 2-soundbar een belangrijke stap dichter bij een meerkanaals luisterervaring voor een veel meer haalbare prijs.”

Polk Audio MagniFi 2: drivers, losse subwoofer

De MagniFi 2 is voorzien van vier full-range drivers met een afmeting van 1 x 3 inch, twee 0,75 inch tweeters en een meegeleverde losstaande subwoofer van 8 inch. De subwoofer produceert volgens de fabrikant meer dan tien keer zoveel bas als de gemiddelde televisieset. De soundbar is voorzien van EQ-instellingen voor films, muziek en sport die zorgen voor een optimaal niveau van de soundbar en subwoofer. Met behulp van de nachtmodus kan de gebruiker met één druk op de knop de bas verminderen en de dialoog verbeteren zonder de volumeknop op de soundbar aan te raken. Alles is volledig instelbaar. Gebruikers kunnen de stembediening en basinstellingen ook handmatig aanpassen en afstemmen op hun luisteromstandigheden.

De MagniFi is overigens de nieuwste toevoeging aan de MagniFi-productlijn waar de MagniFi Max, Max SR en MagniFi Mini ook deel van uitmaken.

Polk Audio MagniFi 2: prijs en leveringsinformatie

De MagniFi 2 is in Nederland exclusief bij MediaMarkt verkrijgbaar voor net geen 500 euro.. Meer weten? Kijk dan op de website van Polk Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE