NIEUWSTechdas

TechDAS Air Force V Premium: verbetering op instapniveau

De Japanse draaitafelbouwer TechDAS heeft een verbeterde versie van het model Air Force V aangekondigd, die in september 2020 zal worden verzonden. De Air Force V is het instapmodel maar de prijs van dit instapmodel ligt in de buurt van de 13.000 euro. We hebben nog geen officiële prijsinformatie, maar het Premium-model zal ongetwijfeld nog iets duurder zijn.

TechDAS Air Force V Premium: zware maar luchtige draaitafel

De TechDAS Air Force V Premium heeft een verbeterd chassis dat onder meer is vervaardigd uit een massief blok aluminium, zoals ook bij het model Air Force III, in plaats van een aluminium plaatchassis zoals bij de originele in 2018 uitgebrachte eenheid (lees ons eerdere artikel over de TechDAS Air Force V). Bovendien zegt TechDAS dat de Air Force V Premium ook een “dynamisch bereik biedt dat vergelijkbaar is met dat van hogere modellen”.

De Air Force V Premium maakt gebruik van een luchtdragend mechanisme dat de schotel van zeven kilogram op een dun laagje lucht laat drijven, waardoor de roterende schotel en de plaat mechanisch worden geïsoleerd tegen trillingen. Bovendien creëert het systeem een vacuüm dat de plaat op het draaiplateau houdt. TechDAS zegt het als volgt: “deze unieke luchttechnologie heeft een geluid gerealiseerd dat qua dimensie anders is dan conventionele draaitafels.”

Zowel de binnenste als de buitenste schaal zijn beide nauwkeurig vervaardigd uit massief A5056-aluminium met het buitenste oppervlak geanodiseerd in een zwart glanzende haarlijnafwerking. Er wordt ook een speciale dunne pad bovenop de draaischotel aangebracht om platen te beschermen. Bovendien heeft de draaitafel een taps toelopende spindel om zwaaien te absorberen die wordt veroorzaakt door een niet-gecentreerde LP. De opgegeven wow en flutter waarde is volgens de fabrikant 0,03% of minder.

Het relatief compacte maar 26 kilogram zware chassis van 312 x 168 x 368 millimeter (B x H x D) kan nog steeds tot vier toonarmen bevatten. De aandrijving gebeurt door middel van een 2-fase, 4-polige synchrone AC-motor die blijkbaar bijna hetzelfde prestatieniveau biedt als de duurdere modellen en is geïntegreerd in de hoofdeenheid met een optimaal ontworpen antitrillingsmechanisme. De gepolijste aandrijfriem van polyurethaanrubber helpt bij het bereiken van een hoge signaal/ruisverhouding, zegt TechDAS. Uiteraard kunnen zowel 33,3 als 45 rondjes per minuut worden geselecteerd.

TechDAS Air Force V Premium: prijs en leveringinformatie

Waarschijnlijk komt de nieuwe TechDAS Air Force V Premium in september 2020 op de markt. Officiële prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE