NIEUWSJern

JERN Cast Iron Loudspeakers vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux

Ruim twee jaar geleden hebben wij voor het eerst geschreven over de luidsprekers van het Deense merk JERN. De luidsprekers zijn bijzonder want de kasten zijn gemaakt van gietijzer. De introductie in de Benelux van de JERN Cast Iron Loudspeakers heeft even op zich laten wachten, maar nu gaan het echt van start, aldus distributeur Daluso.

JERN: luidsprekers gemaakt van gietijzer

“Bijzonder, uniek, exceptioneel. Deze drie woorden geven correct weer wat de JERN Cast Iron Loudspeakers, oftewel JERN gietijzeren luidsprekers, herbergen.  Een toch bijzondere verschijning in een tijdloze en organische vormgeving, een uniek ontwerp van gietijzer en een voor de afmetingen exceptioneel geluid,” aldus de aanhef van het persbericht van de in de Nederlandse plaats Echt gevestigde importeur Daluso.

De producten van het in Denemarken gevestigde Jern waren ons ruim twee jaar gelden al opgevallen. Lees ook ons eerdere nieuwsbericht over de gietijzeren luidsprekers van Jern.

Er valt heel veel te vertellen over de JERNs, maar belangrijk is gelijk te weten dat ze in hifi- en home cinema maar ook in Pro-Audio toepassingen hun weg vinden. Afhankelijk van het type en hun toepassing ze zijn bedoeld voor ruimtes tot circa 75 m2. In kleine ruimtes vanaf 6 m2 doen ze gelijk goede zaken met een mooi gedefinieerde en open detailrijke bühne, zonder zware baspartijen. En in grotere ruimtes, eventueel gecombineerd met een mooie subwoofer, is het ook gelijk feest.

Men zou kunnen zeggen dat de JERNs gewoon mooie lifestyle producten zijn.  Eén van de mooiste voorbeelden van industrieel  design. Maar dat is een leuke bijkomstigheid. Ook getuige de niet mis te verstane (inter-)nationale recensies zijn ze echt bedoeld om muziek/geluid opperbest weer te geven. En dat doen ze ook. Volgens Daluso tonaal, muzikaal en qua ruimtelijkheid 'een wolf in schaapskleren'.

In menig modern, retro en klassiek interieur staan of hangen ze echt prachtig in de kleuren Polar White, Cast Grey en Nordic Black. De JERN11 en JERN12 zijn de fullrange speakers en de JERNn14 zijn satelliet speakers voor Stereo/Sub-, HC- en HT-applicaties. Qua kastconstructie kennen de JERNs alleen maar pluspunten: mooie naadloos ronde vormen en een oersterk materiaal dat maar heel weinig eigen resonanties produceert. Vandaar die mooie, echte sound en stage. De buitenkant is bijzonder fraai afgewerkt, wat de JERNs ook een hoge aaibaarheidsfactor (lees: WAF) geeft.

Vanwege de gietijzeren kasten zijn ze toch stoer en wat aan de zware kant. Ze horen dus thuis op een stevige en solide ondergrond. Pak ze vast en je weet waarom. En dan de JERN-subwoofers in twee modellen. Je zou ze bijna kunnen classificeren als kleine kanonskogels. Niettemin mooi, zijn gemakkelijk instelbaar en presteren eveneens bijzonder goed.

In hoogte/breedte-afmetingen zijn ze net iets groter dan het A4-formaat. Jern 'dedication to music'. “Ga dat zien, ga dat horen,” aldus Daluso.

JERN luidsprekers: prijzen en leveringsinformatie

De JERN10-serie is in meerdere kwaliteitsklassen en kleuren verkrijgbaar. De prijzen beginnen bij 1.298 euro per paar.

I.v.m. corona is Jern tot nader bericht ook verkrijgbaar bij distributeur Daluso. Meer weten? Kijk dan op de website van Jern of op de website van Daluso.

MERK

EDITORS' CHOICE