NIEUWS

Warwick Aperio Gold: ultiem blingbling hoofdtelefoonsysteem

Het Britse Warwick Acoustics heeft ongeveer een jaar geleden de Aperio uitgebracht, een compleet hoofdtelefoonsysteem dat bestaat uit een elektrostatische hoofdtelefoon en een bijbehorende versterker met analoge en digitale ingangen. Warwick heeft nu een versie aangekondigd die is uitgevoerd in goud. Deze ultieme hifi blingbling, die in een gelimiteerde oplage zal worden uitgebracht, zal het vermoedelijk goed doen in het verre oosten en om die reden is de Aperio Gold afgelopen weekend op de Chengdu International Headphone Expo in China voor het eerste aan het publiek getoond. En de prijs? De originele Aperio kost 25.000 euro en de Gold-versie is nog een stukje duurder.

Warwick Acoustics Aperio

Warwick Acoustics is een in Groot-Brittannië gevestigd audiobedrijf dat zich naar eigen zeggen richt op “het creëren van opmerkelijke luisterervaringen in persoonlijke en auto-audio”. Na de lancering van hun vlaggenschip-hoofdtelefoonsysteem genaamd Aperio in Europa en Noord-Amerika in 2019, heeft Warwick Acoustics onlangs de nieuwe Limited Edition 24 kt Gold Aperio onthuld op een beurs in China.

De Aperio, ontworpen en geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, is ontwikkeld met de meest veeleisende professionele audiomakers en audiofielen in gedachten (lees ook ons eerdere artikel over de Warwick Aperio). Warwick zegt dat het een referentie hoofdtelefoonsysteem is voor audio-opnamen met hoge resolutie, mastering- en productietoepassingen. Met een geïntegreerde referentie-performance DAC en analoge en digitale ingangen, kan de Aperio ook worden gebruikt als een stand-alone, volledig functionele voorversterker in het midden van high-end audiofiele systemen.

Warwick Aperio: Limited Edition Gold

De Limited Edition Gold Aperio is gemaakt voor “de veeleisende muziekliefhebber die op zoek is naar de meest onvergetelijke en opmerkelijke luisterervaring die wordt geleverd in een uniek, opvallend hoofdtelefoonsysteem”, aldus Warwick Acoustics.

De oorschelproosters van de hoofdtelefoon en de kast van de bijbehorende versterker zijn met de hand afgewerkt in 99,9999% puur 24-karaats goud. Elke Gold Aperio draagt ook een uniek individueel genummerd 'Limited Edition'-naamplaatje dat bovenop de versterker zit. Het is geplateerd en met de hand afgewerkt in de historische 'Jewellery Quarter' van het Verenigd Koninkrijk, Birmingham, Verenigd Koninkrijk, dat door English Heritage is beschreven als 'een nationale schat'. Naast de Gold-afwerking gebruikt het systeem de hoogste kwaliteit en de meest overeenkomende BD-HPEL-transducers.

De Limited Edition Gold Aperio wordt vandaag gelanceerd op de Chengdu International Headphone Expo in China. Het zal onmiddellijk beschikbaar zijn in de Chinese regio, exclusief bij Warwick Audio's distributeur, Max Digital.

Komt de Warrwick Aperio Gold ook in Europa op de markt? Dat vermoeden we van wel, maar weten het niet zeker. De wereldwijde levering zal begin 2021 starten. Warwick heeft overigens alvast aangekondigd dat er meer exclusief afgewerkte versies gaan komen.

Er wat kost deze prachtige gouden hoofdtelefoon en glimmende kast? De prijs in euro’s moet nog bekend worden gemaakt, maar – louter ter indicatie – Warwick geeft een prijs van 35.000 dollar en 30.000 Britse ponden op.

EDITORS' CHOICE