NIEUWS

Warwick Aperio: referentiehoofdtelefoonsysteem – Update –

Sinan Kökbugur | 27 mei 2019 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 02 april 2019

Het in Groot-Brittannië gevestigde Warwick Acoustics heeft begin april 2019 een nieuw vlaggenschip referentiehoofdtelefoonsysteem aangekondigd, genaamd Aperio. De Aperio is een hoofdtelefoon met bijbehorende versterker die voorzien is van analoge en digitale uitgangen. De Aperio is getoond op de afgelopen High End audiobeurs in München. De prijs was op dat moment nog niet bekend gemaakt. Inmiddels zijn meer gegevens bekend, reden waarom wij nogmaals aandacht besteden aan de Aperio van Warwick Acoustics.

Warwick Acoustics Aperio: compleet hoofdtelefoonsysteem van referentieklasse

Het Britse bedrijf Warwick Acoustics, eerder bekend onder de naam Sonoma Acoustics, lanceert met de Aperio zijn tweede product. Het eerste product was de Sonoma Model One, een elektrostatisch hoofdtelefoonsysteem (lees onze recensie over de Sonoma Model One). Kennlijk kon de Sonoma Model One nog wel wat verbeterd worden en het resultaat is de Aperio, het tweede product van het bedrijf.

“We zijn verheugd om de aanstaande lancering van de Aperio aan te kondigen, ons nieuwe vlaggenschip geïntegreerde hoofdtelefoonsysteem dat officieel onthuld zal worden op de High-End show in München van 9 tot 12 mei 2019,” aldus luidde de verklaring van Warwick Acoustics begin april 2019.

De naam Aperio, dat in het Latijn ”blootleggen, openen, onthullen” betekent, is naar eigen zeggen een letterlijke match voor het designdoel van Warwick: het reproduceren en onthullen van alle opgenomen audiocontent, zonder verandering, zonder kleuring, zonder voorbehoud.

De Aperio is ontworpen met de meest veeleisende professionele audiomakers en audiofielen in gedachte. Het is een referentie-studio-monitor-hoofdtelefoonsysteem voor toepassingen met hoge resolutie voor monitoring, mastering, mixen en opnemen. Met een geïntegreerde ultra-high-performance DA-converrter en netwerkstreamer zit het ook comfortabel in het centrum van ultra high-end audiofiele systemen.

Dit nieuwe referentie-hoofdtelefoonsysteem levert het hoogste niveau van audioprestaties dat haalbaar is door gebruik te maken van de hoogontwikkelde, volgende generatie van Warwick's eigen elektrostatische transducers, de Balanced Drive High Precision Electrostatic Laminate (BD-HPEL). Deze technologie is oorspronkelijk ontwikkeld door Warwick Acoustics voor zijn eerste product, het baanbrekende en veelvuldig bekroonde Sonoma Model One hoofdtelefoonsysteem.

“De Aperio vertegenwoordigt het summum van onze 'complete systeemontwerp'-aanpak door een compromis te sluiten voor elk element van het systeem en buitengewone aandacht voor detail te gebruiken. Het is een ervaring waarvan we denken dat onze klanten ze echt opmerkelijk zullen vinden,” aldus Warwick Acoustics.

Het officiële lanceringevenement voor de Aperio heeft plaatsvinden tijdens de High-End beurs in München van 9 t/m 12 mei 2019. “In de onlangs uitgevoerde tournee langs enkele studio’s, waaronder de Wisseloord Studio’s, Channel Classics en North Star Recording en de dealers in Nederland en België waren de reacties overweldigend positief,” aldus importeur Quad-raad.

Warwick Acoustics Aperio: prijs en leveringsinformatie

De Aperio van Warwick Acoustics gaat voor net geen 25.000 euro over de toonbank. Een belangstellende kan voor een demo contact opnemen met de importeur. Kijk voor meer info op de website van Quad-raad of stuur een e-mail naar info@quad-raad.nl.


EDITORS' CHOICE