NIEUWS

Block MHF-900: alles-in-één systeem met cd-speler, radio en streamer

Het minisysteem MHF-900 van het Duitse audiobedrijf Audioblock wordt geleverd als een complete set met ingebouwde drievoudige tuner (internet, FM en DAB+ radio), ingebouwde CD-speler en muziekserver voor PC en UPnP-media en twee hoogwaardige zwart afgewerkte luidsprekers. De compacte, massief metalen behuizing van het apparaat en de bijpassende luidsprekers vormen samen een compact geheel. Het systeem wordt gepresenteerd als zijnde perfect voor in de keuken, kinder-, werk- of slaapkamer, kantoor of vakantiehuis.

Block MHF-900: compleet alles-in-één systeem

De MHF-900 van het in Duitsland gevestigde Audioblock is uitgerust met een versterker die twee keer 35 Watt aan vier Ohm kan leveren. De meegeleverde luidsprekers hebben een impedantie van vier Ohm. De Block MHF-900 heeft een volumeregeling, die zowel via de multifunctionele knop als via de afstandsbediening of de UNDOK-app (beschikbaar voor iOS en Android) kan worden bediend. Aanpassingen in de lage en hoge tonen kunnen ook worden gemaakt met de afstandsbediening, en instellingen zoals "Normaal", "Super Bass", "Jazz", "Rock", "Soundtrack", "Klassiek", "Pop" kunnen worden aangepast via de ingebouwde equalizer. Naast klassieke FM-ontvangst ontvangt de MHF-900 ook digitale radio DAB+, uitstekende CD-kwaliteit radio.

Veruit de grootste stationselectie met meer dan 30.000 stations van over de hele wereld komt binnen via de internet-tuner van de MHF-900. De verbinding met internet kan worden gelegd via wifi of via RJ-45 LAN. Uiteraard kunnen voorkeurstations worden opgeslagen.

Helemaal met de tijd mee ondersteunt de MHF-900 ook bluetooth. Selecteer de MHF-900 als uitvoerapparaat en muziek wordt zonder ingewikkelde configuratie afgespeeld. De MHF-900 werkt overigens uitsluitend als bluetooth-ontvanger, niet als bluetooth-zender.

De geïntegreerde CD-speler is uitgerust met een solide CD-drive, die de media-CD, MP3-CD, CD-RW en HD-CD afspeelt. De USB-poort aan de voorkant kan zelfs muziek afspelen vanaf USB-sticks of harde schijven. De MHF-900 speelt de standaard formaten AAC, AAC +, MP3, WAV, WMA, FLAC. Gapless playback wordt ondersteund. Alle functies kunnen gemakkelijk worden bediend via de meegeleverde afstandsbediening.

Dankzij de netwerkmogelijkheden via wifi of LAN en de DLNA-standaard kan de MHF-900 verbinding maken met vrijwel elke PC, muziekserver of UPnP-apparaat (zoals een NAS) in het thuisnetwerk en deze gebruiken als muziekbron.

Block LS-900: bijpassende luidsprekers

De meegeleverde stereoluidsprekers zijn uitgerust met een tweeweg basreflexsysteem. De woofer/middentoner heeft een diameter van vier inch, de tweeter één inch. de luidsprekers zijn specifiek ontworpen om samen met de MHF-900 te werken. Als alternatief is het ook mogelijk om aanzienlijk grotere luidsprekers op het apparaat aan te sluiten, mits de gevoeligheid niet lager dan gemiddeld is.

“Block's 900-serie biedt geweldige muzikaliteit en de hoogste functionaliteit in de kleinste ruimte. Uitgerust met alle moderne functies en compacte afmetingen, is de 900-serie het ideale stereosysteem voor veeleisende luisteraars die waarde hechten aan technologie in huis met een discreet uiterlijk,” aldus de fabrikant op zijn website.

Block MHF-900: prijs en leveringsinformatie

De Block MHF-900 zou binnenkort beschikbaar moeten zijn. de koper kan kiezen tussen zwarte en zilverkleurige afwerking. De adviesprijs is 799 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Audioblock.

EDITORS' CHOICE