NIEUWSMagnat

Magnat MMS 730: streamer met internetradio, DAB, FM en bluetooth

Het Duitse audiobedrijf Magnat Audio Produkte GmbH heeft een breed portfolio waar buizenversterkers deel van uitmaken. Het bedrijf bouwt ook producten met moderne techniek en functies, zoals de onlangs geïntroduceerde MMS 730, een streamer die met een app voor Android of iOS bestuurd kan worden. De nieuwe MMS 730 ondersteunt diverse streaming-functies en kan internetradio, DAB en FM-radio afspelen. Bluetooth 5.0 wordt ook ondersteund.

Magnat MMS 730

Audiobedrijf Magnat maakt buizenversterkers maar gaat moderne techniek niet uit de weg. Sommige buizenversterkers van Magnat zijn immers voorzien van bluetooth-ondersteuning. Het bedrijf heeft zijn eerste streamer op de markt gezet. Met de nieuwe Magnat MMS 730 Internet / DAB / FM-streamer combineert Magnat het bedrijf naar eigen zeggen de complete mediavariant die de klant vandaag zou willen. De MMS 730 geeft toegang tot inhoud op het thuisnetwerk en online bronnen. De FM-tuner is al diverse keren dood verklaard maar intussen is de FM-band nog steeds vol met radiozenders. De radioliefhebber heeft met de MMS 730 de keus uit FM- DAB en internetradio.

De nieuwe Magnat MMS 730 heeft een solide zwarte metalen behuizing, waarvan de voorkant is gemaakt van geborsteld aluminium. Het systeem is vrij slank gehouden. Op het front bevinden zich enkele bedieningselementen en een relatief eenvoudig display dat de essentiële informatie over de bedrijfstoestand van het apparaat of de actieve bron toont.

De Magnat MMS 730 wordt verbonden met het netwerk via wifi of via een RJ45 LAN-aansluiting. Uitvoer gaat analoog via cinch of digitaal via een cinch of optische aansluiting. De MMS 730 heeft geen digitale ingangen en kan dus niet dienen als DA-converter voor een ander apparaat. DA-converie wordt gedaan door een DAC-chip van Wolfson type WM 8740. Signaal kan verwerkt worden tot een resolutie van maximaal 24-bits/192 kHz. Er is ook een USB-poort aan de voorkant, maar die ondersteunt alleen USB-sticks tot 8 GB en speelt alleen MP3 en WMA. Een grote USB-schijf of SSD kan dus niet worden aangesloten. De USB-aansluiting kan wel als oplaadaansluiting dienen voor een smartphone of tablet. bijvoorbeeld als de smartphone of tablet wordt gebruikt als bron via Bluetooth.

De MMS 730 ondersteunt DLNA en UPnP, zodat feitelijk elke app kan worden gebruikt voor de bediening, maar de fabrikant biedt natuurlijk ook een eigen app, genaamd Magnat Streaming-app, die kan worden gedownload voor zowel Apple iOS als Google Android. Deze app wordt niet alleen gebruikt om lokale muziekbestanden af te spelen, maar biedt ook toegang tot duizenden internetradiozenders. Spotify is helaas de enige streaming-service die wordt ondersteund.

Bluetooth rukt steeds verder op in de audiowereld en ook de MMS 730 ondersteunt bluetooth 5.0, inclusief aptX en aptX HD. De signaaloverdracht is niet alleen mogelijk in cd-kwaliteit, maar gaat zelfs tot maximaal 24 bits en 48 kHz.

De nieuwe Magnat MMS 730 wordt geleverd met een IR-afstandsbediening, zodat je voor eenvoudige bediening, zoals even snel het volume hoger of lager zetten, niet altijd hoeft te grijpen naar de Magnat Streaming App.

Magnat MMS 730: prijs en leveringsinformatie

De MMS 730 van Magnat kost net geen 600 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Magnat.

MERK

EDITORS' CHOICE