NIEUWSAudia Flight

De FLS9 is een nieuwe geïntegreerde versterker van Audia Flight

Het Italiaanse audiobedrijf Audia Flight heeft de FLS9 aangekondigd, een nieuwe geïntegreerde versterker die 150 Watt aan acht Ohm kan leveren. De FLS9 is voorzien van in totaal 120.000 uF afvlakcapaciteit en hij weegt ruim 25 kilogram. Optioneel kunnen digitale ingangen en een phono-trap worden toegevoegd.

Audia Flight FLS9: geïntegreerde versterker met een glimlach.

De apparaten van het in Italië gevestigde Audia Flight hebben een herkenbare frontplaat. Het display heeft de vorm van een glimlach. Dat zal wel iets te maken met de creatie van muziekplezier. Ook de nieuwste geïntegreerde versterker heeft de kenmerkende glimlach. Het nieuwe apparaat heet FLS9 en is standaard voorzien van een vijftal analoge lijningangen waarvan drie in cinch en twee in XLR zijn uitgevoerd. Een tweetal voorversterkeruitgangen, één in cinch en ook één in XLR, zijn ook gemonteerd, evenals een cinch-uitgang om een opnameapparaat aan te sluiten.

De nieuwe FLS 9 geïntegreerde versterker neemt veel van de technische kenmerken van zijn grotere broer, de FLS 10, over en past ze toe in een iets kleiner pakket. Hoewel de FLS 9 inderdaad de kleinere broer of zus is, is het toch een krachtpatser. De FLS9 is in staat om 150 Watt RMS uit te voeren in acht Ohm en kan het vermogen bijna verdubbelen tot 290 Watt in vier Ohm. Bij een impedantie van twee Ohm levert de FLS9 een vermogen van 500 Watt RMS. Het ruime uitgangsvermogen wordt mogelijk gemaakt door plaatsing van een ruim bemeten voeding met een 1.000 Watt afgeschermde ringkerntransformator (voor besturing is een afzonderlijke ringkerntransformator geplaatst), twaalf uitgangstransistors en een condensatorbank van 120.000 uF.

De FLS 9 beschikt volgens de fabrikant over een hoogwaardig hoofdtelefoonpodium met een 6,35 mm jack-uitgang aan de voorkant.

Het modulaire ontwerp maakt de toevoeging van optionele kaarten mogelijk. De DAC-module heeft een asynchrone USB-ingang (galvanisch geïsoleerd) die resoluties tot 32-bit/768 kHz en DSD5.6MHz aankan. Verdere digitale ingangen zijn via Toslink optisch, AES/EBU via XLR-type connector, twee S-PDIF coaxiaal en connectiviteit met Audia Flight's SACD-transport, allemaal met 32-bit/192 KHz-mogelijkheden en upsampling naar 32-bit/768 KHz. Audia Flight ontwikkelt momenteel een extra DAC-streamingbord.

Volgens de gebruikelijke Audia Flight-standaard is het chassis van de FLS 9 onberispelijk samengesteld uit hoogwaardig aluminium met geborstelde en geanodiseerde panelen van grote afmetingen, met een machinaal bewerkte bedrijfslogo-ets op het bovenpaneel, ingebouwde koelelementen en nog veel meer. Audia Flight biedt een solide aluminium afstandsbediening.

De fabrikant geeft een frequentiebereik op van 0,3 Hz tot 500 kHz (-3 dB). De dempingfactor is groter dan 500. De signaal/ruis-verhouding is 110 dB. De FLS 9 weegt 25,5 kilogram.

Audia Flight FLS9: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de Audia Flight FLS9 leverbaar zal zijn in de Benelux. De prijs weten we wel: 5.950 euro. Meer informatie te verkrijgen bij de distributeur via info@durob.nl. 

MERK

EDITORS' CHOICE