NIEUWSPanasonic

Panasonic voegt HZ980 OLED-tv toe aan het assortiment van 2020

Toen het Japanse Panasonic in februari van dit jaar zijn OLED-tv-assortiment voor 2020 lanceerde, leek het dat er iets werd achtergehouden. Nou, dat 'iets' was OLED-televisie HZ980, die nu officieel is aangekondigd. De HZ980 sluit zich aan bij de bestaande HZ2000, HZ1500 en HZ1000 OLED-modellen en is verkrijgbaar in 55- en 65-inch versies.

Panasonic HZ980: OLED-televisie

De nieuwe HZ980 van Panasonic profiteert van de belangrijkste functies die worden gedeeld met zijn broers en zussen, waaronder de HCX PRO Intelligent Processor met Picture Tuned in Hollywood, HDR-compatibiliteit in Dolby Vision- en HDR10 + -formaten en Dolby Atmos-objectgebaseerde geluidsondersteuning en dit allemaal in een slank, minimalistisch ontwerp. Panasonic heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om de allerbeste beeldkwaliteit mogelijk te maken in overeenstemming met de oorspronkelijke bedoeling van de filmmaker en dit begint met de HCX Pro Intelligent-processor die het beeld analyseert en de kleur, het contrast en de helderheid aanpast voor de beste prestaties van het OLED-scherm.

Dit is gecombineerd met de Hollywood-kleurafstemmingsvaardigheden van Stefan Sonnenfeld, zo legt Paul Darch, hoofd van Panasonic Marketing Europe, uit: “Stefan Sonnenfeld is een vertrouwde medewerker van enkele van 's werelds beste filmmakers en heeft zijn vaardigheden als colorist toegepast aan veel van de meest geprezen en populaire kenmerken van het afgelopen decennium, zoals A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World en nog veel meer.”

Om de nauwkeurige weergave van de vertelintentie van de producent te bevorderen, beschikt de HZ980 over Filmmaker Mode , Dolby Vision IQ en Netflix Calibrated Mode, allemaal ontworpen om de visie van de maker te herscheppen.

Panasonic HZ980: Filmmaker Mode

Filmmaker Mode , ontwikkeld door de UHD Alliance en ondersteund door veel Hollywood-regisseurs zoals Christopher Nolan, Patty Jenkins en Ryan Coogler, respecteert de framesnelheid, beeldverhouding, kleur en contrast van de inhoud en schakelt ook ruisonderdrukking en verscherping uit. Dit is toegankelijk met een druk op de knop op de afstandsbediening, waardoor kijkers de keuze hebben om de modus al dan niet te gebruiken.

Panasonic heeft een unieke verbeterde Filmmaker-modus met Intelligent Sensing, die de ingebouwde sensoren van de tv gebruikt om de omgevingslichtniveaus te bepalen en beeldaanpassingen aan te brengen om de ervaring van het bekijken van inhoud in een donkere omgeving (die de omstandigheden weerspiegelt waarin films worden beheerst) aan te passen. Dit voorkomt dat HDR-inhoud in donkere kamers overdreven donker wordt en omgekeerd. Filmmaker Mode with Intelligent Sensing ondersteunt inhoud in HDR10 +, HDR10, HLG en SDR.

Dolby Vision IQ is een techniek die aanpassing van de helderheid doet, al naar gelang de kijkomstandigheden, door Dolby Vision dynamische metadata te gebruiken om elk detail van de inhoud intelligent weer te geven, ongeacht de omgevingsomstandigheden. Bovendien biedt Dolby Vision IQ de tv informatie over het soort inhoud dat wordt weergegeven, om beeldwijzigingen in het kijkmateriaal perfect kunnen ondersteunen.

Films en shows gemaakt door Netflix worden in de kijker thuis opnieuw gemaakt volgens de standaard van de oorspronkelijke bedoeling door de implementatie van Netflix Calibrated Mode.

Panasonic HZ980: goed geluid

Om de filmische onderdompeling van de beeldverwerkingsmogelijkheden van de HZ980 te voltooien, is ondersteuning voor Dolby Atmos ingebouwd in het Cinema Sound Pro-geluidssysteem van de tv, dat kan worden aangevuld met een extra, aparte subwoofer.

De HZ980 heeft HDMI 2.1 eARC-compatibiliteit, wat betekent dat ongecomprimeerde audio naar de juiste AV-ontvangers en soundbars kan worden gestuurd om het meeste uit de objectgebaseerde Dolby Atmos te halen. Met een bluetooth audio link kan de tv verbinding maken met draadloze luidsprekers en bluetooth-hoofdtelefoons, waardoor de flexibiliteit van hoe audio wordt ervaren wordt vergroot.

Als het gaat om het kiezen van inhoud, biedt het nieuwe My Home Screen 5.0 smart tv-platform van Panasonic gemakkelijke toegang tot het brede scala aan apps en inhoudsbronnen via snel ladende miniaturen en met slechts één laag om te navigeren. Freeview- en satelliettuners zijn inbegrepen voor maximale kijkflexibiliteit en het opnemen van tv-uitzendingen is eenvoudig te bereiken door een USB-harde schijf aan te sluiten en op 'Opnemen' op de afstandsbediening te drukken.

Naast de meegeleverde afstandsbediening wordt de HZ980 verder bediend door ondersteuning voor Amazon Alexa- of Google Assistant-apparaten voor handsfree tv-bediening om kanalen te wijzigen, het volume aan te passen of de stroom uit te schakelen.

Panasonic HZ980: prijs en leveringsinformatie

De HZ980 is beschikbaar in de Benelux vanaf augustus 2020. De adviesprijzen zijn als volgt.

TX-55HZW984:   1.799 euro
TX-65HZW984:   2.499 euro

EDITORS' CHOICE