NIEUWSGrado

Grado Hemp: hoofdtelefoon gemaakt van ... hennep?

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Grado heeft een hoofdtelefoon aangekondigd die gemaakt is van, jawel, hennep. Dit klinkt overigens grappiger dan het is. Het gaat niet om pure hennep maar om een combinatie van hennep en esdoornhout. Vermoedelijk gaat het ook niet om het soort hennep dat in Nederlandse koffiewinkels wordt verkocht, maar om de soort hennep die al eeuwen wordt gebruikt om touw van de maken. We weten nog niet wanneer de Grado Hemp de Atlantische Oceaan zal oversteken en wat hij na de overtocht zal kosten.

Grado Hemp: open hoofdtelefoon gemaakt van hennep en esdoornhout

De nieuwe Hemp van het in de Amerikaanse stad Brooklyn (New York) gevestigde Grado is een open model hoofdtelefoon met oorschelpen die gemaakt zijn van een combinatie van hennep en esdoornhout. “Fijn gerold voor elk muziekgenre, hennep en esdoorn werken voor het eerst samen om een nieuw niveau van levendigheid te brengen aan onze Limited Editions,” aldus Grado op zijn website. “De hennephoofdtelefoon brandt langzaam en wordt steeds beter met elke luisterbeurt,” voegt Grado eraan toe. De Hemp wordt dus in een gelimiteerde oplage uitgebracht, maar we weten niet waar de limiet komt te liggen.

Hennep heeft akoestische voordelen volgens de fabrikant. De sterke samengedrukte hennep zorgt voor een dempend effect tussen de vezels. Dit produceert een vollere laagweergave en een hoogweergave die verder gaat dan de bovengrens van het menselijk gehoor. De toevoeging van esdoornhout zorgt volgens Grado voor de perfecte balans. “Ze klinken behoorlijk verbazingwekkend. Het herinnerde ons er ook aan om meer snacks op kantoor in te slaan,” aldus Jonathan Grado.

Het frequentiebereik loopt van 13 Hz tot 28 kHz. De nominale impedantie is 38 Ohm. de geluidsdruk bij 1 milliWatt is 98 dB. De drivers zijn gematched binnen een marge van 0,05 dB. De hoofdband is gemaakt van leer.

Grado Hemp: prijs en leveringsinformatie

De Grado Hemp staat op de website van de fabrikant voor een prijs van 420 dollar en wordt binnen het vaste land van de VS gratis verzonden. Bestellingen kunnen reeds worden geplaatst, maar het is niet duidelijk wanneer de levering zal starten. We weten niet wat de Hemp in de Benelux gaat kosten, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE