NIEUWS

De luidsprekers van Dedalica zijn gemaakt van terracotta

De Italiaanse luidsprekerbouwer Dedalica bouwt bolvormige luidsprekers, maar dat doen wel meer fabrikanten. Dedalica gebruikt echter terracotta voor de bouw van zijn luidsprekerkasten. Terracotta is niet alleen zeer milieuvriendelijk, maar beschikt volgens de fabrikant ook over zeer goede akoestische eigenschappen.

Dedalica: de pottenbakker onder de luidsprekerbouwers

Terracotta, in essentie niets anders dan gebakken klei, is volgens de in de Italiaanse stad Florence gevestigde luidsprekerfabrikant Dedalica ideaal materiaal om luidsprekers van te bouwen. Het is honderd procent milieuvriendelijk en kan in alle vormen worden gekneed. Alle luidsprekers van Dedalica worden met de hand gemaakt en hebben daarom ieder een unieke uitstraling. De modellen van Dedalica zijn allemaal bolvormig. Een bolle vorm heeft geen rechte of evenwijdige vlakken en heeft daarom minder last van interne reflecties. De koper heeft een zeer ruime keuze aan afwerkingen. Bijna alles is mogelijk.

Dedalica heeft drieweg fullrange modellen die naar voren stralen maar het bedrijf heeft ook rondstralende modellen in zijn portfolio. De drieweg Tre Vie productlijn bestaat uit de modellen Aratea, Geminea en Tolomea. Het frequentiebereik van deze modellen loopt van 35 Hz tot 20 kHz en de gevoeligheid is 87 dB. De Aratea bestaat uit drie bollen die op elkaar worden gestapeld met tussenliggende concentrische cilinders.De Geminea lijkt op de Aratea maar de bollen van de Geminea staan op metalen ringen. Model Tolomea staat op een kruisvormig statief  waarbij de zijkanten van de onderste bol zijn afgeplat zodat de bol op het statief blijft staan.

De modellen Taletia en Euclidia bestaan uit een enkele bol die op een hoog of laag statief gezet kan worden. De Olivia is gemaakt om te hangen. Dedalica heeft ook een verplaatsbare luidspreker genaamd Zefira. De Zefira is een draagbare rondstraler voorzien van een accu en blutetooth-connectiviteit. De Omnidirez Savio Firmino is een rondstralend model met meerdere drivers.

Meer weten? Kijk dan op de website van Dedalica.


EDITORS' CHOICE