NIEUWS

Buchardt Audio A700: actieve vloerstaander met DSP

De Deense luidsprekerbouer Buchardt Audio heeft de A700 aangekondigd, een actieve vloerstaande luidspreker die ook draadloos muzieksignaal via het WiSA protocol aangeleverd kan krijgen. De nieuwe A700 is voorzien van vier woofers, twee aan de voorkant en twee aan de achterkant. Een Quad Core processor is geplaatst voor Digital Signal Processing (DSP). De levering start naar verwachting in september 2020, maar wie nu bestelt krijgt korting. 

Buchardt Audio A700: actieve vloerstaande luidspreker

De A700 is de nieuwste luidspreker van het in Denemarken gevestigde Buchardt Audio. Het is een 3,5-weg vloerstaander die voorzien is een tweeter met een diameter van 0,74 inch met een soft dome en een aluminium golfgeleider (waveguide), een zes inch middentoner en een viertal woofers die ook een diameter hebben van zes inch. Twee woofers zijn aan de voorkant gemonteerd en twee aan de achterzijde. Het frequentiebereik loopt van 17 Hz tot 40 kHz (+/- 1,5 dB). De cross-overfrequenties liggen op 100 Hz, 250 Hz en 2,8 kHz.

In beginsel wordt muzieksignaal draadloos aangeleverd met gebruikmaking van het WiSA protocol (24-bit/96 kHz). Hiervoor dient de gebruiker overigens wel nog de Buchardt hub à 500 euro aan te schaffen WiSA biedt ook de mogelijkheid om luidsprekers van andere merken te gebruiken, mits die ook WiSA ondersteunen, en de gebruiker kan met deze techniek een 7.1-systeem neerzetten. De A700 kan ook met een analoge kabel worden voorzien van muzieksignaal. Op de achterzijde bevindt zich een ongebalanceerde XLR-aansluiting.

De volledig actieve luidspreker kan dankzij technologische hulpmiddelen zoals DSP volledig aan de kamer worden aangepast. Een Quad Core processor en twee DAC-chips type CS4398 maken de vertaalslag naar analoog geluid. Iedere luidspreker is voorzien van vier 150 Watt klasse D versterkers. De laagweergave kan verdeeld worden tussen de woofers aan de voorzijde en die aan de achterzijde. DSP doet 2.700 metingen per driver om vervolgens de luidspreker optimaal in de geplaatste ruimte te laten klinken.

Buchardt Audio A700: prijs en leveringsinformatie

Prijzen van de A700 beginnen bij 5.500 euro per paar voor wie nu bestelt, afhankelijk van de afwerking in naar keuze zwart, wit of walnoot. Vanaf september zal de levering beginnen, maar dan gaat de prijs ook omhoog naar ten minste 6.000 euro per paar. De hub en afstandbediening zijn afzonderlijk te koop voor samen 700 euro.

Deze prijzen zijn overigens Delivered Duty Paid (DDP), dus inclusief verzendkosten en invoerrechten tot aan de deur van de klant, waar ter wereld deze ook woont. Meer weten? Kijk dan op de website van Buchardt Audio.EDITORS' CHOICE