NIEUWSSchiit

Schiit Modius: betaalbare DA-converter met XLR-uitgangen

Het Amerikaanse audiobedrijf Schiit Audio heeft de Modius gelanceerd, een betaalbare DA-converter die naar eigen zeggen desondanks is voorzien van techniek en aansluitingen die vooral in duurdere DA-converters gezocht moet worden. Inderdaad, een AES/EBU-aansluiting en XLR-uitgangen zijn moeilijk te vinden op dit prijsniveau.

Schiit Modius: kleine maar hoogwaardige DA-converter

De nieuwe Modius van het in Californië gevestigde Schiit Audio is voorzien van Schiit’s eigen Unison USB interface die compatibiliteit belooft met een grote verscheidenheid aan apparaten. Een chip van het type AKM AK4493 neemt de vertaling van enen en nullen naar muziek voor zijn rekening.

De Modius krijgt zijn voeding via een externe usb-voeding. De gebruiker zou dus ook een power bank kunnen gebruiken waardoor de Modius brandschone gelijkstroom aangeleverd zou krijgen. De gebruiker kan kiezen tussen cinch of XLR voor uitvoer naar een versterker.

Schiit geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,1 dB). De S/R-verhouding is groter dan 115 dB en de kanaalscheiding is 125 dB over het hele frequentiebereik. Muzieksignaal kan aangeleverd worden in een resolutie van 16-bit/44,1 kHz tot 24-bit/192 kHz. De totale harmonische vervorming is 0,0003 procent. De intermodulatievervorming is 0,0006 procent.

Schiit Modius: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige en zwarte uitvoering. De Modius staat op de website van Schiit Audio voor een prijs van net geen 200 dollar. Op de Europese website van Shiit Audio is de Modius nog niet te vinden, maar we mogen veronderstellen dat de prijs in Europa iets hoger komt te liggen vanwege wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief, ook als besteld zou wrden via de Amrikaanse website.


EDITORS' CHOICE