Cambridge Audio voegt AXR100D stereo-receiver toe aan AX-lijn

Het Engelse audiobedrijf Cambridge Audio heeft de AXR100D gelanceerd, het nieuwste lid van de AX-productlijn. De AXR100D is een stereo-versterker met analoge en digitale ingangen en een FM-tuner en DAB aan boord. De bluetooth-connectiviteit, draaitafelingang en hoofdtelefoonuitgang maken de AXR100D helemaal compleet. In de loop van deze maand zou de AXR100D op de markt moeten komen.

Cambridge Audio AXR100D: veelzijdige stereo-receiver

Het Engelse Cambridge Audio heeft de AXR100D toegevoegd aan de AX-productlijn. De nieuwe AXR100D is het zevende lid. Het is een behoorlijk compleet apparaat. De gebruiker hoeft alleen een set passieve luidsprekers toe te voegen. Of twee sets want de AXR100D heeft twee paar luidsprekeraansluitingen.

De AXR100D heeft volgens de fabrikant een vermogen van maximaal 100 Watt aan acht Ohm en een opgegeven frequentiebereik van 5 Hz tot 50 kHz. Muzieksignaal kan via bluetooth naar de AXR100D gezonden worden (versie 5.0 A2DP/AVRCP met ondersteuning van SBC).

Verder heeft de AXR100D de beschikking over een breed scala aan connectiviteit: drie analoge RCA-ingangen, een draaitafelingang voor mm-elementen, een 3,5 mm aux-ingang en 6,3 mm hoofdtelefoonuitgang. Dan zijn er ook nog drie digitale ingangen (twee optische en één coaxiale (32-bit/192 kHz)) en wie radio wil luisteren kan de FM-tuner of DAB gebruiken. Cambridge heeft ook een toonregeling gemonteerd.

De AXR100D DAB/FM stereo-receiver is beschikbaar vanaf juni 2020. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. 

MERK

EDITORS' CHOICE