NIEUWSPerreaux

Perreaux 155iX en 255iX: geïntegreerde versterkers in elke gewenste kleur

Het in Nieuw-Zeeland gevestigde audiobedrijf Perreaux heeft twee nieuwe geïntegreerde versterkers aangekondigd genaamd 155iX en 255iX. Beide modellen zijn voorzien van analoge en digitale ingangen, bluetooth-connectiviteit en een draaitafelingang. Bijzonder is het feit dat de nieuwe 155iX en 255iX in elke gewenste kleur kunnen worden geleverd. Naar verwachting zal de levering binnen nu en enkele weken starten, maar prijsinformatie voor de Benelux hebben wij nog niet vernomen.

Perreaux 155iX en 255iX: "u vraagt, wij verven, in uw favoriete kleur"

Perreaux presenteert de 155iX en 255iX, geïntegreerde versterkers die een continu vermogen van respectievelijk 2 x 150 Watt aan acht Ohm en 2 x 250 Watt aan acht Ohm kunnen leveren. De andere functies zijn gelijk. Beide apparaten zijn voorzien van een bluetooth-module, digitale en analoge ingangen, waaronder vijf lijningangen, een gebalanceerde XLR en twee mm/mc-ingangen voor aansluiting van een draaitafel. De ESS Sabre Pro 9038-converter decodeert 32-bit/384 kHz PCM-signaal en DSD-signaal. Voor aansturing van een hoofdtelefoon is een SXH2 klasse A-versterker geplaatst. Er is ook een iOS / Android-app beschikbaar voor bediening.

De standaardafwerkingen van de nieuwe versterkers weerspiegelen de kleuren van luxe auto's, maar elke tint is op aanvraag beschikbaar, inclusief de “All Black”-kleur, omdat de behuizingen met de hand worden geverfd. Wie is uitgekeken op zilverkleurige of zwarte versterkers kan dus binnenkort een knalgele of pimpelpaarse versterker van Perreaux in huis halen. Ongetwijfeld zal de visite de versterker bij binnenkomst meteen zien en er iets over zeggen. Dat is dan meteen aanleiding om over audio te gaan praten en een fijn muziekje op te zetten. Praten over audio of muziek is toch boeiender dan praten over het weer?

De wereldwijde distributie zal naar verwachting binnen enkele weken beginnen, maar de prijzen moeten nog bekend worden gemaakt.

EDITORS' CHOICE