NIEUWSHarbeth

Harbeth lanceert nieuwe XD-reeks

De Britse luidsprekerfabrikant Harbeth heeft de XD-reeks aangekondigd. XD staat voor Xtended Definition. De huidige lijn zal op termijn vervangen worden door de Xtended Definition series. Het uiterlijk van de luidsprekers van de XD-reeks verschilt slechts marginaal van de oude reeks maar Harbeth heeft inwendig wat technische verbeteringen aangebracht. Vanwege de huidige coronapandemie is de productie bij Harbeth teruggeschroefd en zijn ook nog niet alle technische details bekend. De beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Harbeth Xtended Definition

Harbeth heeft vorig jaar ook enige jubileummodellen uitgebracht. De betere condensatoren en mooiere interne bedrading die we kennen uit de 40th-anniversary modellen, zijn doorgevoerd in de XD-serie. De XD-modellen zijn straks verkrijgbaar in verschillende kleuren, in tegenstelling tot de jubileummodellen.

De drivers, kasten en interne verstevigingen van de XD-modellen zijn identiek aan hun bestaande broertjes en zusjes. De cross-overs voor alle luidsprekers behalve de P3ESR XD zijn verder doorontwikkeld. Wie de specificaties zou bestuderen zal geen verschillen ontdekken. Alan Shaw, hoofdontwerper van Harbeth bevestigt “if it ain’t broke don’t fix it”. Maar het is goed nieuws dat de leden van de XD-reeks in meer kleuren beschikbaar zullen zijn dan hun voorgangers, en Harbeth kan een 40-jarig jubileumversie van een luidspreker niet voor altijd verkopen.

Vanwege de coronapandemie draait de fabriek van Harbeth op een lager pitje. Naar verwachting kunnen de luidsprekers vanaf het derde kwartaal van 2020 in de Benelux worden geleverd.

Een actuele prijslijst is te vinden op de website van Audio Ingang, de importeur van Harbeth voor de Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE