NIEUWS

Zesto Audio Leto Ultra: hoogwaardige voorversterker met buizen

Het in de Verenigde Staten gevestigde Zesto Audio heeft de Leto Ultra aangekondigd, een hoogwaardige voorversterker gebaseerd op de techniek van buizen. De nieuwe Leto Ultra vervangt de Leto 1.5 die inmiddels niet meer wordt geproduceerd. We weten nog niet wanneer de nieuwe Zesto Audio Leto Ultra leverbaar zal zijn in de Benelux en voor welke prijs.

Zesto Audio Leto Ultra: buizenvoorversterker

In de Griekse mythologie is Leto de moeder van Apollo. De nieuwe Leto Ultra-voorversterker van het in de VS gevestigde Zesto Audio heeft een ongebruikelijke 'Presence'-regelaar met zes posities. “Deze regeling past de harmonische balans in het middenbereik en de hoge frequenties aan, zodat je kunt regelen wat je misschien te helder, scherp of agressief vindt,” aldus George Counnas, de ontwerper van Zesto. “Dit is een uitzonderlijk handige tool die de inconsistenties van mastering vanaf elke bron aanpakt. Het is gemakkelijk tijdens het spelen aan te passen met de afstandsbediening of handmatig voor elk muziekstuk.”

Het signaalpad van de Leto Ultra is volledig op buizen gebaseerd, maar ontwerper Counnas heeft een nieuwe 12DW7 / ECC832 buizenconfiguratie geïmplementeerd die volgens hem het schoonste en meest muzikale signaalpad zal bieden voor het audiosignaal.

De Leto Ultra-voorversterker heeft drie versterkingsniveaus (3 dB, 6 dB en 9 dB) voor elke ingang en er zijn drie volledig gebalanceerde  ingangen en drie ongebalanceerde ingangen. Zesto Audio heeft ook een nieuwe IR-afstandsbediening geïntroduceerd waarmee de ingang, het volume, de aanwezigheid, het dempen, mono / stereo schakelen en gain op afstand kunnen worden aangepast. Deze aanpassingen kunnen ook vanaf het voorpaneel worden gemaakt.

Volgens opgave van Zesto Audio heeft de Leto Ultra een ruisvloer die lager ligt dan -100 dB. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 40 kHz (op niveau -2 dB). Overspraak ligt boven een waarde van 90 dB. Bij 1 Volt RMS ingangsignaal geeft Zesto Audio een vervorming op van 0,013 procent.

Zesto Audio Leto Ultra: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de Leto Ultra de Atlantische Oceaan zal oversteken. We weten ook nog niet hoeveel de Leto Ultra na de aankomst in de Benelux zal kosten.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »