NIEUWSMusic Hall

Draaitafel mmf-11.3 is het nieuwe vlaggenschip van Music Hall

Het Amerikaanse audiobedrijf Music Hall heeft een nieuwe draaitafel aangekondigd genaamd mmf-11.3. De nieuwe mmf-11.3 is het nieuwe vlaggenschip van de vloot van draaitafels van het bedrijf. De koper kan kiezen tussen levering met of zonder element. Voorts kan de koper kiezen tussen een uitvoering in zwarte pianolak of notenhout. We weten nog niet wanneer de nieuwe draaitafel leverbaar zal zijn in de Benelux. 

Music Hall mmf-11.3: vlaggenschip draaitafel

Het Amerikaanse Music Hall heeft de laatste tijd vooral draaitafels in het instapsegment uitgebracht. Nu was het kennelijk tijd voor de bovenkant van het portfolio en daarom is de mmf-11.3 aangekondigd. De mmf-11.3 is de opvolger van de mmf-11.1 die met pensioen zal gaan.

Naar eigen zeggen heeft de nieuwe mmf-11.3 de nodige verbeteringen aan boord. De mmf-11.3 heeft een nieuwe constructie met een vrijstaande en volledig geïsoleerde motor- en vliegwielmontage. Dit betekent dat zowel de aandrijving, de snelheidsregeling als de toonarm een eigen basis hebben en volledig van elkaar zijn gescheiden Deze constructie op basis van volledig vrijstaande units zorgt natuurlijk ook voor de best mogelijke isolatie van trillingen van het basis chassis, aldus Music Hall.

De toonarm is gemonteerd op de bovenste basis van de draaitafel. Het lager voor de draaitafel is ondergebracht in de tweede basis en is gemaakt van keramiek. Het draaiplateau is gemaakt van acryl en heeft een massa van maar liefst 3,35 kilogram. In voorganger mmf-11.1 was de gehele motorunit op de onderste sokkel gemonteerd. De nieuwe mmf-11.3 is gebaseerd op een volledig vrijstaande unit bestaande uit motor, vliegwiel en snelheidsregelaar, die op een aparte sokkel was gemonteerd. Trillingen kunnen niet worden overgedragen naar de andere chassisdelen.

De verstelbare magnetische levitatie voeten zorgen voor bijzonder effectieve isolatie van de ondergrond,. Kabels  zijn gemonteerd op de laagste basis van de chassisconstructie. Tussen de afzonderlijke niveaus van het aandrijfchassis wordt in de muziekhal mmf-11.3 in combinatie met de afstandhouders een nieuw dempingsmateriaal gebruikt, namelijk TPE. Dit moet zorgen voor een bijzonder effectieve isolatie. De onderste plint is een interessant ontwerpkenmerk omdat het volgens de fabrikant als een soort resonantiespoelbak fungeert voor de hele platenspeler.

De bijzondere constructie van de aandrijving moet ook nog even benoemd worden. De ontwikkelaars vertrouwen hier op twee synchrone motoren en een vliegwiel voor de aandrijving van het draaiplateau. Overigens wordt de snelheid van de nieuwe muziekhal mmf-11.3 elektronisch gestuurd met een microprocessor. Dit vormt natuurlijk ook de basis voor het met een druk op de knop te kiezen toerental tussen 33 1/3 en 45 rondjes per minuut.

De nieuwe muziekhal mmf-11.3 is voorzien van een toonarm van het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems Het gat om het model Pro-Ject 9cc Evolution Carbon met een effectieve toonarmlengte van 230 millimeter. Vier roestvrijstalen punten gemonteerd in ABEC 7-kwaliteitskogellagers vormen het omgekeerde toonarmlager. Er wordt een ontkoppeld contragewicht gebruikt, zodat elke geluidsschadelijke resonantie ook wordt uitgesloten op de toonarm, die naast zijn eigenlijke functie ook dienst doet als resonantiedemper. Natuurlijk kan de toonarm worden afgesteld al naar gelang het gemonteerde element.

De signaalverbindingen zijn verguld en uitgevoerd in cinch, zodat de gebruiker naar believen een grote verscheidenheid aan phono-kabels kan gebruiken.

De nieuwe Music Hall mmf-11.3 wordt bediend met een externe voeding van 15 V 0,8 A DC, die uiteraard tot de leveringsomvang behoort. De Music Hall mmf-11.3 meet 540 x 197 x 350 millimeter en weegt 17,9 kilogram. De koper kan kiezen uit een uitvoering in notenhout of zwarte pianolak. Inbegrepen is een audiokabel, de reeds genoemde voedingseenheid, evenals een stofkap gemaakt van acryl.

Music Hall mmf-11.3: prijs en leveringsinformatie

Standaard wordt de mmf-11.3 van Music Hall geleverd zonder element. Tegen een meerprijs levert Music Hall een element van Ortofon type Cadenza Black mee met de mmf-11.3. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE