NIEUWSLeak Store

Leak Stereo 130 en CDT: nieuwe producten van gereanimeerd merk

Redactie HiFi.nl | 25 september 2020 | Fotografie Fabrikant | Leak

Leak is terug van weggeweest en heeft een tweetal nieuwe producten gelanceerd. De Stereo 130 is een geïntegreerde versterker die lijkt op een model uit 1963. De CDT is een cd-loopwerk dat is opgetrokken in dezelfde retro-stijl. Retro-stijl of niet, onder de motorkap van beide apparaten bevindt zich hedendaagse techniek. Dat vraagt natuurlijk om een eerste review!

Leak is back!

Het Britse Leak is terug van weggeweest om de hifi-liefhebber zijn bekende kwaliteit met een nostalgische uitstraling te bieden. Het audiomerk is onderdeel van IAG, waar je ook merken zoals Audiolab en Wharfedale vindt. Sinds afgelopen maand zijn de producten te vinden in de nieuw gelanceerde Leak Store - www.leakstore.nl - maar ook een dealernetwerk met fysieke speciaalzaken wordt momenteel uitgerold. In de Leak Store vind je alvast alle informatie op één plek, gaan wij alvast met een review aan de slag.

Leak Stereo 130: geïntegreerde versterker

Toen het Britse Leak in 1963 de iconische versterker Stereo 30 lanceerde, werd het al snel de favoriete instapper van Groot-Brittannië ten opzichte van de standaard budgetversterkers van die tijd. Leak is al een tijdje lid van de International Audio Group (IAG), waar Britse merken als Quad, Wharfedale en Audiolab ook deel van uitmaken. IAG heeft Leak gereanimeerd en de eerste producten zijn de Stereo 130 en de CDT. Beide apparaten zijn verkrijgbaar met een houten kast.

De retro-stijl druipt er vanaf, maar in het jaar 2020, maakt Leak gebruik van de nieuwste technologie om een betaalbare geïntegreerde versterker met dezelfde filosofie te leveren als in 1963. De Stereo 130 is volgens de fabrikant volledig uitgerust om te voldoen aan de eisen van moderne muziekliefhebbers, van vinylplaten tot digitale streaming.

De Leak Stereo 130 is een hoogwaardige geïntegreerde versterker voor de moderne audioliefhebber. Hij is ontworpen om de perfecte match te zijn voor een breed scala aan zowel analoge als digitale bronnen, dankzij de diversiteit aan ingangen. De Stereo 130 heeft een aansluiting voor een draaitafel met een mm-element. Helemaal met de tijd mee kan de Stereo 130 ook muzieksignaal via bluetooth ontvangen. (met ondersteuning van aptX en AAC).

Om de moderne muziekliefhebber volledig tegemoet te komen, is er veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat de digitale circuits van de Leak’s Stereo 130 het kwaliteitsniveau leveren dat men mag verwachten van een krachtige losse DA-converter. De ES9018 Sabre32 DAC-chip ondersteunt PCM tot 384 kHz en DSD tot DSD256.

De Stereo 130 kan twee keer 45 Watt aan acht Ohm leveren en twee keer 65 Watt aan vier Ohm. De ruisvloer ligt lager dan -100 dB.

Leak Stereo CDT: cd-loopwerk in retro-kast

Voor het eerst in de geschiedenis van Leak is het voor de liefhebber van het merk mogelijk om te genieten van het afspelen van cd's en digitale media. De Leak CDT biedt volgens de fabrikant de hoogst beschikbare standaard voor geluidsweergave bij het afspelen van cd's binnen deze prijsklasse. Het nieuwe apparaat kan ook usb-opslagapparaten aflezen.

De Leak CDT maakt gebruik van een ultraglad slot-laadmechanisme. Het cd-loopwerk is zorgvuldig gemonteerd in zijn eigen elektromagnetisch afgeschermde behuizing en wordt geleverd met een speciale voeding. De digitale klok wordt bestuurd door een temperatuurgecompenseerde kristaloscillator die ervoor zorgt dat de digitale output van zowel de coaxiale als de optische aansluitingen minimale digitale vervorming heeft, waardoor de digitale signaalextractie uitzonderlijk nauwkeurig is.

De afspeelfunctionaliteit bij het aflezen van  USB-opslagapparaten biedt volledige transportbediening en map- / bestandsnavigatie. De Leak CDT is compatibel met FAT16- en FAT32-geformatteerde apparaten en speelt media af in de indeling WMA, MP3, WAV en AAC.

Kijk voor meer informatie op leakstore.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE