NIEUWSAudiolab

Audiolab 6000A Play: geïntegreerde versterker met streamer aan boord

Het Britse Audiolab heeft de 6000A Play aangekondigd, een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen en een DTS Play-Fi gebaseerde streamer aan boord. Feitelijk is de 6000A Play een samenvoeging van de modellen 6000A en 6000N Play.  De gebruiker hoeft alleen luidsprekers aan te sluiten en kan daarna meteen muziek gaan luisteren. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

Audiolab 6000A Play: versterker, DA-converter en streamer in één kast

Het heeft veel weg van een recept voor succes: de nieuwe 6000A Play van Audiolab leent het versterkercircuit van de 6000A en voegt dit samen  met de streamingtechnologie van de 6000N Play, die is gebaseerd op het gevestigde DTS Play-Fi-platform. Het resultaat is een alles-in-één oplossing die alleen nog passieve luidsprekers nodig heeft. Streamingdiensten zoals Tidal, Spotify, Amazon Music, Deezer en Qobuz zijn ingebouwd. Ook kan de 6000A Play omgaan met  DLNA-compatibele bronnen. En natuurlijk is er ook ondersteuning van bluetooth.

Lees ook onze recensie over de Audiolab 6000A.

Het DTS Play-Fi-platform, waarop de streaming-functies van de 6000A Play zijn gebaseerd, zorgt voor hi-res weergave tot een resolutie van 24-bit/192 kHz met de mogelijkheid van een draadloze multiroom opstelling die de aansluiting van maximaal 32 met Play-Fi uitgeruste apparaten mogelijk maakt. Het enige dat de gebruiker nodig heeft, is de DTS Play-Fi-app. Door de versterker te koppelen aan een Alexa-ondersteunende slimme luidspreker in de app, kan deze met spraakbesturing worden bediend.

Audiolab heeft naar eigen zeggen hard gewerkt om de absoluut beste prestaties uit de Sabre32 DAC-chips van de 6000A Play te persen, waarbij zorgvuldig is gekozen voor op-amps voor de post-DAC actieve filtercircuits die bijzonder goed werken met de chips. Voor alle digitale audiosignalen kunnen gebruikers kiezen tussen drie digitale filters genaamd 'Fast Roll-Off', 'Slow Roll-Off' en 'Minimum Phase'.

Soortgelijke zorg is genomen bij de bouw van de analoge circuits. De beschermde voorversterkersectie is zo eenvoudig mogelijk gehouden met lijningangssignalen die rechtstreeks naar een analoge volumetrap gaan, terwijl onafhankelijke ruissarme voedingen voor elke kritieke fase zijn gebruikt om interferentie te vermijden en prestaties verbeteren.

De phono-trap van de 6000A Play is ook verbeterd in vergelijking met de 6000A om een nog betere geluidskwaliteit te leveren. De 6000A Play kan net als de 6000A 50 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. Daarnaast heeft de 6000A Play, net als de 6000A, een aparte hoofdtelefoonversterker.

Audiolab 6000A Play: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe 6000A Play van Audiolab in de winkel zal liggen. Ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »