NIEUWS

Campfire Audio lanceert nieuwe in-ear hoofdtelefoons

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Campfire Audio heeft zijn lentecollectie van in-ear hoofdtelefoons voor 2020 gelanceerd. De Ara is een nieuwe model met zeven BA-drivers aan boord. De Andromeda 2020 en Solaris 2020 zijn herziene en verbeterde versies van bestaande modellen.

Campfire Audio Ara

De Ara is het nieuwste model van de in Portland (Oregon) in de VS gevestigde hoofdtelefoonbouwer Campfire Audio. De Ara heeft titanium behuizingen om zeven Balanced Armature drivers te huisvesten. Elke oortelefoon heeft dubbele hoge, enkele mid- en vier lage drivers die in een nieuw solid-body intern akoestisch kamerontwerp zitten. Volgens opgave van Campfire Audio heeft de Ara daarmee een frequentiebereik van 10 Hz tot 26 kHz.

De aanwezigheid van een viertal drivers voor de laagweergave suggereert wellicht dat de Ara en baszware hoofdtelefoon is, maar Campfire Audio benadrukt dat de Ara niet zozeer veel bas geeft maar juist de luisteraar pleziert met een zeer gecontroleerde audiofiele basweergave.

De levering in de VS zal ongeveer halverwege juni starten. We veronderstellen dat Europa vrij snel daarna zal volgen.

Campfire Audio Solaris 2020

De Campfire Audio Solaris 2020 zou twintig procent kleiner zijn dan de eerdere versie met een nieuwe volledig zwarte afwerking en een nieuw solid-body ontwerp van de interne akoestische kamer dat hem helpt een frequentierespons van 5 Hz tot 20 kHz te bereiken. In de op de polariteit afgestemde kamer van de 3D-geprinte schaal zit een enkele Balanced Armature driver en een 10 mm dynamische ADLC-diafragma-driver (ADLC staat voor Amorphous Diamond Like Carbon).

Bovendien wordt de Solaris 2020 geleverd met een nieuwe 'Super Smokey Litz' verzilverde koperen kabel met voorgevormde oorhaken.

De levering zou nog in de huidige maand moeten beginnen.

Campfire Andromeda 2020

Ook de behuizing van de Campfire Audio Andromeda 2020 heeft een nieuwe solid-body interne akoestische kamer ontworpen om volgens de fabrikant het geluid van de eerdere Andromeda te verbeteren met de weergave van meer details en een verbeterde vocale aanwezigheid. In de behuizing zitten dubbele drivers voor hoogweergave, een enkele driver voor de middentonen en dubbele drivers voor de laagweergave. Alle drivers zijn Balanced Armature drivers en het frequentie loopt volgens Campfire van 10 Hz tot 28 kHz bereiken.

Elk model van de nieuwe lentecollectie wordt geleverd met een in Portgal handgemaakt etui dat is gemaakt van duurzaam geoogste kurk. Het etui van de Ara is blauw. Model Andromeda 2020 wordt geleverd met een groen etui en Solaris 2020 wordt geleverd met een bruin etui.

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen.


EDITORS' CHOICE