NIEUWS

Göbel High End lanceert luidspreker Divin Marquis

De Duitse luidsprekerbouwer Göbel High End heeft de Divin Marquis gelanceerd, een vloerstaande luidspreker die meespeelt aan de bovenkant van de markt. Het oorspronkelijke plan was om de luidspreker voor het eerst aan het publiek te tonen op de Axpona beurs in Chicago en de High End beurs in München. Beide beurzen zijn echter afgelast en daarom wordt de nieuwe Divin Marquis nu iets minder plechtig gepresenteerd.

Göbel High End Divin Marquis

Het vlaggenschipproduct Divin Marquis is de ultieme maatstaf voor kleine, zeer efficiënte luidsprekers, zo verklaart de Duitse fabrikant Göbel High End op zijn website. De kern van de voor Göbel kleine Divin Marquis is een speciaal ontwikkelde acht inch midrange driver, waarin veel van de gepatenteerde Göbel buiggolftechnologie (bending wave) is geïmplementeerd. Göbel’s buiggolftechnologie is gebaseerd op de principes van het creëren van geluid door middel van muziekinstrumenten en is het resultaat van meer dan 15 jaar ontwikkeling die het bedrijf heeft geïnvesteerd om een zo natuurlijk mogelijk geluid te bereiken.

Voor de onberispelijke reproductie van hoge tonen in de Divin Marquis gebruikt Göbel de beste beschikbare AMT-tweetertechnologie, die bovendien uitstekend is geoptimaliseerd en aangepast door middel van een massieve golfgeleider, gefreesd uit volledig aluminium. “De specifieke vorm van deze golfgeleider zorgt uiteindelijk voor een onberispelijke samenwerking van alle drivers tot een homogene en natuurlijke geluidsspreiding, die u nog nooit eerder heeft ervaren,”  aldus Göbel.

Om ook een absoluut homogene geluidsspreiding en stimulatie van de kamermodi binnen het lage frequentiebereik te bereiken, is de Divin Marquis bovendien uitgerust met een op maat gemaakte lange slag woofer met een diameter van twaalf inch. Deze woofer bevindt zich in een specifieke dempende frontplaat, waardoor een absoluut soepele overgang van de acht inch midrange driver naar de lage frequenties van deze op maat gemaakte woofer ontstaat.

Het puur functionele ontwerp met de perfect gedefinieerde vorm en het gebruik van specifieke laagdemping en meerlagige materialen, gecombineerd met de ideale verhouding tussen stijfheid en dempend gedrag, elimineert volgens de bouwer alle diffracties, resonanties en energiebesparende effecten.

Göbel High End Divin Marquis: technische gegevens 

  • Kastconstructie: drieweg basreflex, composietmateriaal van maximaal 75 millimeter dik
  • Drivers: 1 x 12 inch Göbel woofer, 1 x 8 inch Göbel middentoner, 1 x AMT tweeter met massief aluminium golfgeleider
  • Impedantie: vier Ohm
  • Gevoeligheid: 92 dB / 1 Watt / 1 meter
  • Cross-overfrequenties: 140 Hz en 1.6 kHz
  • Frequentiebereik: 21 Hz tot 28 kHz (-3 dB)
  • Afmetingen (H x B x D): 118 x 41 x 72 centimeter
  • Gewicht: 150 kilogram
  • Verpakking: elke luidspreker wordt geleverd in een professionele flight case
  • Uitvoering: standaard zwart of wit, elke andere kleur is mogelijk op verzoek

Göbel High End Divin Marquis: prijs en leveringsinformatie

We hebben geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – ter indicatie – op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 75.000 per paar voor de standaarduitvoeringen.


EDITORS' CHOICE