NIEUWS

SW Speakers Swox: handgemaakte actieve studiomonitoren

SW Speakers is een kleine luidsprekerbouwer die is gevestigd in Oostenrijk in de plaats Salzburg. Het bedrijf heeft het model Swox uitgebracht, een handgemaakte actieve gesloten tweeweg monitor. De Swox is volgens SW Speakers geschikt als studiomonitor maar ook de kritische thuisgebruiker zou zijn gading moeten kunnen vinden bij de Swox. De koper kan kiezen uit een uitvoering in licht eiken of hazelnoothout.

SW Speakers Swox: actieve tweeweg monitorluidspreker

De in Oostenrijk gevestigde luidsprekerfabrikant SW Speakers heeft slechts drie modellen in zijn portfolio. De modellen Figaro en Magic Flute hebben een tamelijk aparte vormgeving en dit zijn passieve modellen. De Swox is een meer traditioneel vormgegeven model en bovendien is de Swox een actief systeem. Of is het Swöxx? De fabrikant is niet helemaal duidelijk. We zien beide namen op de website van SW Speakers.

De tweeter van de Swox heeft een diameter van 25 millimeter. De middentoner/woofer heeft een middenlijn van 93 millimeter. De cross-overfrequentie ligt op 1,8 kHz. de Swox heeft een frequentiebereik van 37 Hz tot 35 kHz. Muzieksignaal komt analoog binnen via cinch of XLR of digitaal via de coaxiale, optische iof AES-EBU-aansluiting.

De klasse D versterker aan boord van elke luidspreker heeft een vermogen van 150 Watt. De gebruiker kan de klank bijregelen via de usb-aansluiting. SW Speakers bouwt al zijn producten met de hand.

SW Speakers Swox: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de producten van SW-speakers ook naar de Benelux zullen komen en ook hebben wij geen beschikking over officiële prijsinformatie voor de Benelux. De uitvoering van de Swox in licht eikenhoutfineer kost 1.200 euro per stuk en de hazelnoothouten uitvoering vn de Swox wisselt voor 1.290 euro per stuk van eigenaar. Meer weten? Kijk dan op de website van SW Speakers.EDITORS' CHOICE