Metronome Le Player 3: high end cd-loopwerk

Het Franse Métronome heeft Le Player 3 gelanceerd, een high end cd-loopwerk dat de Classica-productlijn komt aanvullen. De eerste Le Player zag in 2015 het levenslicht, maar dit was een cd-speler, net als de latere Le Player 2 en Le Player 2S. Le Player 3 is Métronome’s interpretatie van een degelijk cd-loopwerk. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

Métronome Le Player 3: voor het aflezen van cd’s op het hoogste niveau

Het in Frankrijk gevestigde Métronome heeft een relatief klein portfolio van DA-converters, (sa)cd-spelers en (sa)cd-loopwerken, maar tracht met al deze producten boven het maaiveld uit te steken. Het nieuwste product is Le Player 3 die lid is van de Classica-productlijn.

Le Player 3 is een cd-loopwerk met een viertal digitale uitgangen. Het is geen lichtgewicht: Le Player 3 weegt elf kilogram. Onder de kap bevinden zich drie ringkerntransformatoren die de basis zijn van drie onafhankelijke voedingen. De mechanica van Le Player 3 is gebaseerd op het loopwerk van cd-speler Le Player 2S. Métronome heeft het mechaniek naar eigen zeggen herzien met als resultaat een reductie van eventuele verstoringen door trillingen of motorgeluiden.

De nieuwe Le Player 3 heeft geen DA-converter aan boord en kan uitsluitend cd’s aflezen. Het loopwerk is dan ook bedoeld voor wie tevreden is met zijn huidige DA-converter of al een DA-converter van Métronome of een ander merk op het oog heeft. Le Player 3 concentreert zich dus op het foutloos aflezen van cd-schijfjes, maar heeft wel een upsampling functie ingebouwd. Het 16-bit/44,1 kHz PCM-signaal van een cd kan desgewenst omgezet worden naar 384 kHz of DSD128. Frequenties hoger dan 192 kHz verlaten Le Player 3 via de I2S HDMI uitgang.

De gebruiker heeft de beschikking over een optische, coaxiale en AES/EBU-XLR uitgang. Dan is er ook nog de I2S HDMI uitgang.

Métronome Le Player 3: prijs en leveringsinformatie

Le Player 3 is leverbaar in zilverkleurige en zwarte uitvoering en gaat voor 4.600 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE