NIEUWSSony

Sony WF-SP800N: draadloze noise-cancelling in-ears voor sporters

Het Japanse Sony heeft de WF-SP800N gelanceerd, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon die bedoeld is voor muziekminnende sporters. Een sportieve levensstijl is gezond en zeer populair op dit moment. De nieuwe WF-SP800N produceert een uitstekend geluid en is inzetbaar tijdens een cardiotraining, rustgevende yogasessie of tijdens het sporten in het park, aldus Sony. De koper heeft de keuze uit een viertal kleuren. Naar verwachting zal de levering in de Benelux in juli beginnen.

Sony WF SP800N: spatwaterdicht, goede pasvorm en handzaam

De WF-SP800N van Sony is ontworpen voor een actieve levensstijl en is spatwaterbestendig volgens de IPX55-norm. Dit betekent dat de oordopjes inzetbaar zijn in de regen. Ook zweet zal de hoofdtelefoon niet beschadigen en is eenvoudig af te spoelen na afloop van de workout. Het unieke design van de hoofdtelefoon garandeert een veilige en comfortabele pasvorm. Deze doppen komen niet van hun plaats tijdens het joggen op de loopband of het rennen om de trein te halen.

Een volle batterij gaat tot 18 uur lang mee met noise cancelling ingeschakeld en 26 uur zonder de ruisonderdrukking. De hoofdtelefoon wordt geleverd in een compacte opbergdoos die tevens als oplader fungeert. De WF-SP800N kan dus onderweg worden opgeladen, ook als geen stopcontact in de buurt is. De in-ears hebben tevens een snellaadfunctie – slechts 10 minuten laden biedt een batterijlevensduur van 60 minuten. De WF-SP800N is eenvoudig via bluetooth met iedere smartphone of tablet te verbinden.

Sony WF SP800N: concentratie bij iedere work-out

Door de integratie van noise cancelling kunnen sporters zich goed concentreren in een drukke sportschool of buiten in het park. Pratende mensen, ratelende fitnessapparaten en andere storende geluiden worden automatisch weg gefilterd. Speciaal voor trainingen in de buitenlucht is er de Ambient Sound functie. Hiermee worden omgevingsgeluiden juist versterkt zodat sporters verkeersveilig kunnen hardlopen op straat.

Sony WF SP800N: ruim baan voor de beats en 360 Reality Audio integratie

Naast noise cancelling bieden deze modellen ook de Extra Bass sound voor diepe bastonen. Hierdoor heeft de hoofdtelefoon volgens de fabrikant krachtige lage tonen, die extra pit geven om door een opdracht of training te werken. De WF-SP800N is tevens geschikt om360 Reality Audio content af te spelen in combinatie met een deelnemende streaming-app. 360 Reality Audio is een audio-ervaring die gebruik maakt van objectgebaseerde audiotechnologie. Dit creëert het gevoel alsof er een live een performance bijgewoond wordt.

Sony WF SP800N: intelligente luisterervaring

Om de hoofdtelefoon aan te sturen is de Sony Headphones Connect-app beschikbaar voor Android en IOS. Deze beschikt onder meer over een uitgebreide equalizer. De mogelijkheden zijn eindeloos, van het instellen van een ontspannen luisterervaring voor een rit naar het werk tot een stevige bas om een trainingsprogramma vol te houden.

Een nieuwe toepassing bij dit model is een Advanced Adaptive Sound Control functie die automatisch het omgevingsgeluid afstemt op de activiteit en locatie van de gebruiker. Zo kan er bij het sporten buiten gekozen worden voor wat meer geluid. Terwijl bij gebruik in het openbaar vervoer de ongewenste ruis beperkt worden en bij het fitnessen de bassen extra kunnen geaccentueerd worden.

Sony WF SP800N: bediening binnen handbereik

Met een simpele vingerbeweging over de rechteroordop kan de muziek worden afgespeeld en gestopt. Ook kan een nummer worden overgeslagen en het volume geregeld worden. Zet de muziek uit om te horen wat er in de omgeving gebeurt, door een vinger op het linkeroordopje te leggen. Het volume wordt dan direct teruggedraaid en laat de omgevingsgeluiden binnen. Zo kan er snel overgeschakeld worden naar een gesprek zonder de oordopjes weg te nemen. Bovendien pauzeert de Wearing Detection-functie automatisch de muziek bij het uitdoen van de dopjes. Vervolgens gaat de muziek automatisch verder wanneer de in-ears weer gebruikt worden.

Dit nieuwe model is compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan door middel van spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden. Het zoeken van informatie, aanzetten van een nummer op Spotify en herinneringen instellen, het kan allemaal, aldus Sony.

De WF-SP800N is tevens geschikt voor het voeren van handsfree telefoongesprekken in stereo of met één oortje, ook wanneer de andere aan het opladen is.

Sony WF SP800N: prijs en leveringsinformatie

De WF-SP800N is vanaf juli 2020 in de Benelux verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, oranje en blauw. De WF-SP800N zal voor 200 euro van eigenaar wisselen.

EDITORS' CHOICE