NIEUWS

Ubsound Feel: productlijn met leden FL32 en FL38

De Italiaanse luidsprekerfabrikant Ubsound kondigt een nieuwe productlijn van luidsprekers aan genaamd Feel. De nieuwe Feel-lijn bestaat thans uit twee leden. De FL32 is een monitormodel en de FL38 is een vloerstaander. De speakers worden met de hand gemaakt in hartje Milaan. We weten nog niet of de luidsprekers ook naar de Benelux zullen komen en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Ubsound Feel FL32 en FL38: luidsprekers met gevoel?

Zowel de FL32 als de FL38 van het Italiaanse Ubsound gebruiken coaxiale drivers met een diameter van 21 cm. Beide modellen zijn tweeweg modellen. Het opgegeven rendement  is 89 dB/W/m. Volgens de fabrikant ligt het vermogen van de aansturende versterker bij voorkeur tussen 15 en 80 Watt.

De technische bijzonderheid van de Ubsound-luidsprekers is de zogenaamde HDNSS-audiotechnologie (High Definition Natural Sound Signature), die zich met name bezighoudt met het elimineren van ongewenste resonanties door middel van verschillende isolatiemaatregelen. Een 45° gebogen basreflexpoort aan de voorkant zou resulteren in een bijzonder strakke reproductie van de lage tonen.

De impedantie van beide modellen is acht Ohm. Het frequentiebereik van de FL38 loopt van 31 Hz tot 22,6 kHz(+/- 3 dB). De kleinere FL32 doet daar met 32 Hz tot 22,6 kHz nauwelijks voor onder.

Ubsound Feel FL32 en FL38: prijzen en leveringsinformatie

Beide modellen zijn verkrijgbaar in zwart, wit, rood en geel. We hebben geen officiële prijsinformatie voor de Benelux, maar – louter ter indicatie – op een Duitstalige website zagen wij een paarprijs van 2.000 euro voor de FL32 en 2.500 euro voor vloerstaander FL38.


EDITORS' CHOICE