NIEUWS

AKu Audio: luidsprekersystemen met een zeer aparte vormgeving

De producten van de Griekse luidsprekerbouwer AKu Audio staan heel ver af van de traditionele veelal rechtshoekige kasten die gemeengoed zijn in Luidsprekerland. Elke productnaam van AKu Audio komt uit de Griekse mythologie en de producten lijken uit een science fiction film te komen die over een andere planeet dan de onze gaat. De aparte vormgeving draagt volgens AKu Audio significant bij aan een goede kastakoestiek en fijne klank. 

AKu Audio: vijf producten met een Griekse naam

George Kazantzis, oprichter van AKu Audio, is de derde generatie van een familie van audio ingenieurs. Volgens de website van het in Griekenland gevestigde bedrijf is hij zijn reis zestien jaar geleden begonnen met het ontwerpen en experimenteren met high-end speakers en die reis culmineerde in dit opmerkelijk ogende nieuwe assortiment.

Kazantzis zegt dat het doel van zijn team was om het punt te bereiken waarop de ontwikkeling en ontwerp van de producten van AKu Audio de bestaande oplossingen in de wereldwijde soundscape overtroffen. Het uiterlijk van de luidsprekers is in elk geval zeer apart te noemen en onderscheidt zich duidelijk van de massa. AKu is het Griekse woord voor 'luisteren' en het wordt uitgesproken als 'Ah-coo'.

AKu Audio: Enarghia

Het assortiment van AKu bestaat uit vijf luidsprekersystemen. Vloerstaander Enarghia is het vlaggenschip van het bedrijf. Enarghia betekent in het Oudgrieks de levering van een duidelijke definitie, zuiverheid en coherentie. AKu zegt dat dit model een gepatenteerd systeem met hoge precisie is dat in staat is om echte dynamiek van live muziek gemakkelijk te leveren. Het is ook het hoogtepunt van een R&D-inspanning van vijf jaar. Enarghia is een actieve drieweg vloerstaander met vijf kamers gebouwd volgens een meerlaagse gepatenteerde carrosserieconstructie. En een vrij unieke esthetiek.

Enarghia is momenteel rechtstreeks verkrijgbaar bij AKu en als zodanig zijn de prijzen exclusief verzendkosten en import- / aangepaste belastingen (indien van toepassing) Een set kost naar verluidt momenteel 60.000 euro voor het volledige actieve systeem inclusief bekabeling, installatie op afstand en afstemmingsservice.

AKu Audio: Talos

Als volgende in de rij komt model Talos, genoemd naar de gigantische constructie die Hephaestus heeft gemaakt om het eiland Kreta in de Egeïsche Zee te bewaken. De Talos heeft een opvallend niervormig ontwerp. AKu zegt dat dit model geluid van studiokwaliteit biedt aan luisteraars die terecht of onterecht geen kubisme accepteren.

De Talos is een actieve drieweg vloerstaander, maar met vier kamers, met wat AKu een meerlaagse gepatenteerde carrosserieconstructie noemt. Het is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, wit en twee rode afwerkingen, geprijsd vanaf 20.000 euro exclusief verzendkosten en eventuele belasting (denk aan BTW!).

AKu Audio: Ichor

Monitormodel Ichor is volgens de maker één van de best presterende korte afstand monitoren ter wereld. Ichor is een actieve tweeweg monitor met twee kamers. De kast is gemaakt van één stuk gegoten aluminium dat met een hoge precisie is bewerkt. Hij is verkrijgbaar als Ichor en Ichor EB (die twee passieve radiatoren toevoegt voor uitgebreide basrespons). Ichor is de Oudgriekse term voor het bloed was van goden en koningen; goudkleurig, krachtig en giftig voor stervelingen.

Ichor kost 10.000 euro en Ichor EB 13.000 euro voor het complete actieve systeem inclusief bekabeling, installatie op afstand en afstemming. Maar let op, ook deze prijs is exclusief verzendkosten, eventuele invoerrechten en belasting (BTW).

Aku Audio: Perix (of πerix)

Model πerix (of Perix) is bedoeld voor kleinere systemen, ook voor thuisbioscoop- en desktopaudiotoepassingen in 2.1, 5.1 en 7.2 configuraties, met optionele wandmontage, vloerstaande en desktopversies. Perix is tevens het meest betaalbare systeem van AKu Audio. Het is misschien de instapoplossing van AKu, maar er is geen beknibbeling op vakmanschap en materialen, volgens de makers. De prijzen hebben wij niet kunnen achterhalen.

Aku Audio: Drop

Hekkensluiter is het bolvormige model Drop. Het Griekse audiobedrijf zegt dat de Drop-oplossing ideaal is voor eersteklas ruimtes die een discreet en hoogwaardig geluidssysteem nodig hebben voor muziek met een laag en gemiddeld volume.

 

De Drop- serie van AKu kan in verschillende configuraties worden ingezet en kan momenteel zonder extra kosten in elke gewenste kleur worden afgewerkt, hoewel er vier standaardkleuren zijn. De Drops zijn passieve fullrange satellietluidsprekers die bij voorkeur gezelschap krijgen van de bijpassende passieve subwoofer van 300 Watt. De kasten zijn met draaibank gemaakt en bestaan uit een gestapelde MDF-constructie. Naar verluidt betaalt de koper momenteel 1.000 euro voor de Drop 2.1 passieve set en 1.300 euro voor de Drop 2.1 actieve Bluetooth-set.

Meer weten over de producten van AKu Audio? Kijk dan op de website van AKU Audio.

EDITORS' CHOICE