NIEUWSArcam

Arcam breidt zijn huidige AV-receivers uit met Auro-3D

Het Britse Arcam kondigt de toevoeging aan van Auro 3D-technologie aan zijn nieuwste AV-receivers, AVR10, AVR20 en AVR30 en zijn AV-processor AV40. Met aanbevolen luidsprekerconfiguraties van Auro 9.1 tot Auro 13.1 kunnen de bijgewerkte Arcam-modellen de luisterruimte transformeren en de luisteraar naar de virtuele wereld van de audiocontent die ze selecteren verplaatsen, ongeacht het originele formaat. De technologie wordt binnengehaald via een gratis firmware update.

Arcam Auro-3D: geluid om je heen

Het ontwerpteam van Arcam combineert de Auro codec-decoder en de Auro-Matic upmixer voor AVR en zorgt zo voor een meeslepende audiobeleving die 3D-audio nauwkeurig reproduceert voor een uitstekend geluidseffect. Om Auro-3D te ervaren, heeft de gebruiker alleen een AVR10, AVR20, AVR30 of AV40 nodig, evenals een Blu-ray-speler en een luidsprekersysteem dat is geconfigureerd met Auro-3D.

“Auro Technologies is verheugd dat Auro-3D is geïntegreerd in de nieuwste Arcam AV-receivers. Deze aankondiging markeert een mijlpaal in de uitbreiding van Auro-3D met extra apparaten en de toewijding van Arcam om de beschikbaarheid van Auro-3D uit te breiden,” aldus Rudy Van Duppen, CEO van Auro Technologies. “Auro-3D biedt klanten de meest authentieke en realistische onderdompelingservaringen thuis,” zegt Rudy Van Duppen, CEO van Auro Technologies.

“We zijn verheugd dat onze producten Auro 3D-gecertificeerd zijn en de eindgebruiker meer keuze en flexibiliteit bieden,” zegt Nick Clarke, Senior Director, Global Engineering Luxury Audio. ”Het was erg leuk om met het Auro 3D-team samen te werken om deze samenwerking tot leven te brengen, en ik ben heel blij met de mogelijkheden die het biedt voor de ervaring van Arcam-gebruikers - zowel nu als in de Toekomst.”

Voor Auro 3D-compatibele luidsprekerconfiguraties zijn geen plafondluidsprekers vereist. De gebruiker kan eenvoudig luidsprekers boven het bestaande surroundniveau monteren om het vereiste verticale stereoveld te bieden. Hier voegen de Arcam-modellen uitgerust met Auro-3D een “hoogtelaag” toe direct boven de luidsprekers in een hoek van 30 graden.

Auro-3D is al beschikbaar op Blu-ray-schijven en de voorraad blijft groeien. Het is echter cruciaal dat de Auro 3D-technologie ook werkt met niet-Auro-inhoud. Ongeacht de resolutie van de audio-ingang, gebruiken apparaten van Arcam de Auro Matic Up Mixer om alle inhoud te converteren naar Auro 3D-formaat met behulp van bestaande mono, stereo of 5.7 / 7.1 surround-signalen herkend en omgezet in 3D-audio.

Auro-3D is beschikbaar als firmware-update voor de Arcam AVR10, AVR20, AVR30 AV-receivers en de AV40 AV-processor.

MERK

EDITORS' CHOICE