NIEUWSADAM

Adam Audio: nieuwe monitorluidspreker T8V voor de thuisstudio

De Duitse luidsprekerbouwer Adam Audio brengt een nieuwe studiomonitor uit. De nieuwe T8V breidt de T-serie uit, die volgens de fabrikant bekend staat om zijn geluidskwaliteit, vakmanschap, betrouwbaarheid en lage prijs. In de loop van de maand mei komt de nieuwe T8V op de markt.

Adam Audio T8V: actieve tweeweg luidspreker

In de nieuwe T8V van het in 1999 opgerichte en in Berlijn gevestigde Adam Audio zorgen een bas-midrange driver met een diameter van acht inch en een krachtige eindversterker voor het extra deel van de bas waar vooral vraag naar is in genres als hiphop, dance, ambient, dub en EDM. Natuurlijk is de nieuwe T8V ook ideaal voor meer traditionele muziekstijlen zoals funk, metal, blues en pop, aldus Adam Audio.

Adam Audio T8V: ideaal voor thuisstudio's

Dankzij de lage prijs is de T8V bijzonder interessant voor project- en thuisstudio's. De prestatiegegevens en kenmerken van de nieuwe T8V zijn momenteel uniek in zijn prijsklasse. De T8V heeft een frequentierespons van 33 Hz tot 25 kHz en kan een geluidsdruk leveren van maar liefst 118 dB per paar.

De bekroonde T-serie van ADAM Audio werd in 2018 gelanceerd met de T5V (5-inch bas-middentonen) en T7V (7-inch bas-middentonen) studiomonitors, gevolgd door de T10S-subwoofer in 2019. Net als zijn twee kleinere broers, gebruikt de nieuwe T8V elementen uit Adam Audio's geavanceerde technologie, ontwikkeld voor de high-end vlaggenschepen van de S-serie maar dan tegen een aanzienlijk lagere prijs. Door de U-ART-tweeter (Unique Accelerated Ribbon Tweeter) en een geavanceerde golfgeleider te combineren, worden dezelfde geluidsemissiekwaliteiten bereikt als met de HPS-golfgeleiders van de S-serie.

De klasse-D versterkers leveren 20 Watt voor de tweeter en 70 Watt voor de woofer. Gemeenschappelijk voor alle modellen uit de T-serie is het ontwerp van de behuizing met de typische afgeschuinde randen, de basreflexopening aan de achterkant, DSP-gestuurde cross-overs en EQ's, evenals tal van analoge verbindingsopties. Bovendien zijn alle luidsprekers uit de T-serie compatibel met de Adam Audio T10S-subwoofer.

Christian Hellinger, algemeen directeur van ADAM Audio: “De naam Adam Audio staat voor hoogwaardige studiomonitors wereldwijd. Met de T-serie is de kwaliteit van Adam Audio toegankelijk voor een nog groter aantal klanten. We zijn erg enthousiast over het nieuwste lid van de TSeries, de T8V met 8-inch woofer.”

Adam Audio T8V: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe T8V is vanaf eind mei 2020 beschikbaar. De adviesprijs is 299 euro per stuk. Meer weten? Kijk dan op de website van Adam Audio.


EDITORS' CHOICE