NIEUWS

Volti Razz: drieweg basreflex hoornluidspreker

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Volti Audio heeft een nieuwe drieweg basreflex luidspreker uitgebracht genaamd Razz. De Razz is het derde model van Volti Audio na de Rival en de Vittora en het is ook meteen het goedkoopste model van Volti Audio. We weten niet of en wanneer de Razz van Volti Audio de Atlantische Oceaan zal oversteken en hoeveel hij na de overtocht zal kosten, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Volti Razz: drieweg luidspreker met klassiek uiterlijk

De oprichter van het in de plaats Baxter in de VS gevestigde Volti Audio is Greg Roberts, die zich in eerste instantie vooral bezig hield met het ontwikkelen en verkopen van betere onderdelen (upgrades) van luidsprekers van Klipsch en dan met name het model Khorn. Al doende ontwikkelde hij zijn eigen model luidspreker genaamd Vittora. De Vittora was succesvol en een twede model genaamd Rival zag ook het levenslicht. Het derde model is de Razz en dit is meteen het goedkoopste model van Volti Audio. Goedkoop is een relatief begrip want in de VS kost een paartje Razz-luidsprekers net geen 5.000 dollar.

De Razz heeft een beetje retro en klassiek rechthoekig uiterlijk, zoals ook veel luidsprekers van Klipsch. Aan boord bevinden zich drie drivers. De middentoner is een hoorn-driver. De baspoort is aan de voorkant geplaatst waardoor de Razz ook in een hoek of tegen een muur kan worden geplaatst. Het rendement is met 97 dB zeer hoog te noemen en een zware versterker is dus niet strikt noodzakelijk. Het frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 20 kHz.

Volti Audio stelt dat zijn luidsprekers voor een zeer lange levensduur zijn gebouwd. De kast van de Razz is gemaakt van berken multiplex en gefineerd met echt hout waarbij een hoogwaardige lijm is gebruikt. De koper kan kiezen uit walnoot, mahonie, kersenhout en esdoorn met een zwart afneembaar front. Tegen een meerprijs zijn nog een viertal andere uitvoeringen te krijgen met een luxer front. De drivers en de onderdelen van de cross-over zijn geselecteerd op degelijkheid en levensduur.

Meer weten? Kijk dan op de website van Volti Audio.EDITORS' CHOICE