NIEUWST+A

T+A presenteert de nieuwe voorversterker P 3100 HV

T+A elektroakustik heeft de P 3100 HV gepresenteerd, een hoogwaardige voorversterker met uitsluitend analoge schakelingen aan boord. De nieuwe P 3100 HV, gebaseerd op voorganger P 3000 HV, is dual mono opgebouwd en heeft zowel cinch- als XLR ingangen en uitgangen. Prijs- en marktbeschikbaarheid is in dit eerder verschenen bericht bijgewerkt.

T+A P 3100 HV: hoogwaardige voorversterker

De HV-productlijn is de vlaggenschip productlijn van het Duitse audiobedrijf T+A (Theorie und Anwendung). Het meest recente voorbeeld hiervan is de nieuwe T+A P 3100 HV. De voorversterker is gebaseerd op het vorige model P 3000 HV.

Uiterlijk verschillen de twee apparaten alleen in de typeaanduiding, maar er zijn veel technische innovaties verborgen onder de aluminium kap met de patrijspoort. Het gehele voorversterkergedeelte – en dus het belangrijkste onderdeel – is verbeterd met een geheel nieuwe printplaatindeling. De nieuwe digitale voeding is naar eigen zeggen sterk verbeterd en beter afgeschermd en het vermogen van de toch al grote ringkerntransformator is verhoogd naar 115 Watt.

Bij het vorige model P 3000 HV zijn de in- en uitgangstrappen gekoppeld aan de relaisvolumeregeling met hoogwaardige condensatoren. Door de zeer complexe printplaatindeling in de P 3100 HV zijn deze koppelcondensatoren in het signaalpad tussen ingangstrap, volumeregeling en eindtrap niet meer nodig. Het voorversterkerbord is ook spanning- en temperatuurstabiel. Al deze maatregelen leiden tot aanzienlijke geluidsverbeteringen in vergelijking met het vorige model, aldus de fabrikant.

Voorversterkers zijn misschien wel de belangrijkste componenten van een hoogwaardig audiosysteem. Ze moeten de kleine signalen van de aangesloten bronapparaten in het ingangsgedeelte schakelen, versterken, het volume regelen, ze indien nodig bewerken en beschikbaar maken aan de uitgangen voor de eindversterkers. En dat alles zonder hun informatie-inhoud te veranderen of te vervalsen. Zoals alle componenten van de HV-serie is de nieuwe P 3100 HV volledig symmetrisch en discreet, alleen uitgerust met de beste componenten en uitgerust met compromisloos ontworpen behuizingen. De P 3100 HV weegt 28 kilogram en dat is meer dan menige eindversterker.

Het frequentiebereik loopt van 0,5 Hz tot 300 kHz. De kanaalscheiding en de signaal/ruis-verhouding zijn groter dan 108 dB. Harmonische vervorming en intermodulatievervorming liggen volgens T+A onder een waarde van 0,001 procent.

T+A P 3100 HV: prijs en leveringsinformatie

De nieuwste T+A is per direct beschikbaar bij de deailer. De verkoopadviesprijs van de P 3100 HV is 13.500 euro. De koper kan kiezen uit een zilverkleurige of titaniumkleurige behuizing.

MERK

EDITORS' CHOICE