NIEUWSCanton

Canton Smart GLE 3 en GLE 5: actief en draadloos

Het Duitse audiobedrijf Canton heeft zijn portfolio van draadloze luidsprekers uitgebreid met de modellen GLE3, een tweeweg monitorluidspreker, en de GLE5, een centermodel. De koper kan kiezen tussen zwarte of witte exemplaren. Vanaf mei 2020 zouden ze leverbaar moeten zijn.

Canton Smart GLE 3 en GLE 5

De nieuwe Smart GLE 3 boekenplankluidsprekers passen volgens de Duitse fabrikant Canton perfect bij de onlangs gelanceerde Smart GLE 9, een vloerstaande luidspreker. Met de GLE 3 (of de GLE9) en met het Smart GLE 5 draadloze centerluidspreker kan de gebruiker een indrukwekkend thuisbioscoopsysteem creëren, zonder luidsprekerkabels. Configuratie en ingebruikname is kinderspel en zou volgens de fabrikant een indrukwekkende geluidservaring moeten opleveren.

De GLE3 is een tweeweg basreflex luidspreker met 350 Watt aan versterkervermogen aan boord. Het frequentiebereik loopt van 28 Hz tot 30 kHz. De woofer heeft een aluminium conus meteen diameter van 180 millimeter. De tweeter heeft een membraan van een legering van aluminium en mangaan en heeft een diameter van 25 millimeter. Afgezien van de draadloze verbinding via bluetooth kan ook analoog muzieksignaal via cinch of XLR worden aangeboden of digitaal via de optische of coaxiale aansluiting.

De GLE5, het (gesloten) centermodel, is een 2,5-weg luidspreker die ook een versterkervermogen heeft van 350 Watt en een frequentiebereik heeft van 28 Hz tot 30 kHz. Middentonen en lage tonen komen voor rekening van een tweetal drivers met een aluminium conus met een diameter van 160 millimeter.

Canton Smart Sounddeck 100

Daarnaast worden de multiroom tv-speakers uitgebreid met de Smart Sounddeck 100, een actieve luidsperker die onder de televisie kan worden geplaatst. De Smart Sounddeck 100 is een allrounder en levert Dolby Atmos surround sound vanuit een alles-in-één apparaat. Dankzij de vier HDMI-aansluitingen met ARC en HDCP2.2 komen haarscherpe tv-beelden in Ultra HD tot leven met meeslepend geluid. De Smart Sounddeck 100 ondersteunt meerkanaals formaten zoals Dolby Atmos en DTS HD om realistisch 3D-geluid te reproduceren. De ondersteuning van het videoformaat HDR (High Dynamic Range) zorgt voor een geweldige beeldkwaliteit. De Smart Sounddeck 100 biedt een duidelijk schermmenu voor eenvoudige installatie en bediening.

Cantonr Smart GLE3 en GLE5: prijs en leveringsinformatie

Alle producten zijn vanaf mei 2020 verkrijgbaar. De adviesprijzen zijn als volgt.

Smart GLE 3: 1.250 euro per paar
Smart GLE 5: 800 euro per stuk
Smart Sounddeck 100: 949 euro

MERK

EDITORS' CHOICE