Hifi branche in coronatijden: update 4 - videolezingen van Hepta Design Audio

Na de verwikkelingen rond overheidssteun voor hifi-zaken en een uitgebreide update vanuit DALI Benelux vandaag opnieuw een aflevering in onze serie vanuit de markt; de videolezingen van Hepta Design Audio. 

Voor deze update hadden we contact met Cris Rutgers van Hepta Design Audio in Westzaan. Zijn boodschap is simpel, maar erg interessant: "Omdat iedereen thuis moet blijven, heb ik een aantal lezingen vastgelegd op video en op het kanaal van Hepta Audio op YouTube geplaatst."

Je kunt natuurlijk zelf een kijkje nemen, maar we hebben er alvast een paar uitgelicht.

Temporal Coherence dipool

In de winkel van Hepta is het woord aan Dr. Hans van Maanen van Temporal Coherence, die je meeneemt in de wereld van de Pasithea dipool luidspreker. Daarnaast zijn er achtergronden over impedantiecompensatie (Zobel netwerk), met aandacht voor de theorie en de praktische uitwerking. Overhoring achteraf optioneel.

MM Vs. MC en de TC pickup voorversterker uitgelegd

In het atelier van Hepta heeft Dr. Hans van Maanen opnieuw een presentatie verzorgd, nu over de werking van MM- (Moving Magnet) en MC- (Moving Coil) elementen en de voor- en nadelen van beide, vergelijkbaar met een eerder achtergrondartikel op HIFI.NL. Daarnaast is er plaats voor de introductie van de Temporal Coherence pickup voorversterker met tijdcorrecte RIAA correctie, met volop aandacht voor de werking.

Kijk voor alle video's op het HeptaAudio-kanaal of bezoek de website van Hepta Design Audio op hepta.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE