Advance Paris X-i1100: krachtig vlaggenschip met analoge en digitale ingangen

Het Franse audiomerk Advance Paris heeft de X-i1100 aangekondigd. De nieuwe X-i1100 vervangt de succesvolle X-i1000 als topmodel in het exclusieve versterkersportfolio van de Franse fabrikant. Het nieuwe vlaggenschip is volledig ontwikkeld en ontworpen in Frankrijk. Voor maximale akoestische prestaties vertrouwt de X-i1100 op een compromisloos interieur. Exclusieve en audiofiele individuele componenten en het intuïtieve bedieningsconcept bevestigen de hoge normen, aldus Advance Paris.

Advance Paris X-i1100: krachtig regelcentrum

Bij de ontwikkeling van het nieuwe vlaggenschip X-i1100 hadden sonische authenticiteit en perfecte reproductie de hoogste prioriteit voor het Franse audiomerk Advance Paris. De basis van de X-i1100 is een extreem torsiebestendig chassis met vijf afzonderlijke compartimenten waarin de verschillende moederborden en printplaten en de krachtige ringkerntransformator zijn ondergebracht. De strikt gescheiden, stijve structuur elimineert interferentie en trillingen bijna volledig. De complexe constructie wordt gecompleteerd door de modernste componenten, waaronder polypropyleen condensatoren en metaalfilmweerstanden, die bijzonder geschikt zijn voor gebruik in hoogwaardige audiocomponenten.

Advance Paris X-i1100: krachtig maar ook verfijnd met 45 Watt in klasse A

Een ander hoogtepunt van het nieuwe topmodel is de automatische omschakeling van klasse A naar klasse AB werking. De krachtige versterker kan 220 Watt per kanaal leveren aan acht Ohm (400 Watt aan vier Ohm). Hij werkt daarom zonder compromis met bijna alle luidsprekers op de markt. Als geen volledig vermogen nodig is, kan de X-i1100 in klasse A werken voor een extreem lage vervorming. De versterker schakelt pas over naar klasse AB-modus als het benodigde vermogen een bepaalde waarde overschrijdt. Deze omschakeling gebeurt automatisch en razendsnel, zodat de luisteraar niets merkt. Het inschakelen van de klasse A modus gaat met een schakelaar op de achterkant.

Kenmerkend voor het elegante, maar rustige uiterlijk zijn de fraaie blauwe, gekalibreerde VU-meters die het gemiddelde uitgangsvermogen per kanaal aangeven op een logaritmische schaal. Dat laatste betekent, dat de uitslag van de wijzers kleiner wordt naarmate het afgegeven vermogen groter wordt.

De X-i1100 onderscheidt zich ook door de praktische éénknopsbediening, waarmee onder andere volume, ingangskeuze, balans, toonregeling (met ByPass!), dimmer, luidsprekerkeuze en High Bias geregeld kunnen worden. De gebruiker kan twee paar luidsprekers aansluiten op de X-i1100 (schakelbaar via het menu: A of B). Paar A bestaat uit dubbele terminals om optimaal bi-wiring te kunnen aansluiten. Er is ook voorzien in een hoofdtelefoonaansluiting.

Natuurlijk wordt het nieuwe vlaggenschip van Advance Paris ook geleverd met tal van analoge en digitale verbindingsopties en interfaces. Vermeldenswaard is de asynchrone USB-interface, waarmee een pc, notebook of tablet direct kan worden aangesloten. Door deze  signaaloverdracht wordt de veelal zwakke DA-conversie in de computer volledig omzeild. In de X-i1100 wordt deze veeleisende taak uitgevoerd door 192 kHz / 24-bit Burr Brown-converters (PCM1796) die speciaal zijn gemaakt voor audiofiele doeleinden.

Het frequentiebereik van de X-i1100 loopt van 10 Hz tot 70 kHz. De totale afvlakcapaciteit is 60.000 μF. de signaal/ruisverhouding ligt boven 100 dB. De kanaalscheiding is groter dan 86 dB. De X-i1100 weegt 25 kilogram.

Advance Paris X-i1100: prijs en leveringsinformatie

De Advance Paris X-i1100 is binnenkort verkrijgbaar bij geautoriseerde dealers. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd. De adviesprijs is 3.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE