NIEUWS

Nieuwe buizenversterkers van Triangle Art

Het Amerikaanse audiobedrijf Triangle Art heeft een nieuwe voorversterker genaamd L-200 en een mono eindversterker genaamd M-100 uitgebracht. Zoals alle versterkers van het bedrijf zijn ook de nieuwe L-200 en M-100 voorzien van buizentechniek.

Triangle Art L-200: buizenvoorversterker

De nieuwe L-200 van het in de VS gevestigde Triangle Art is een twee chassisvoorversterker. De voeding van de L-200 bevindt zich in een aparte kast ter vermijding of vermndering van storende invloeden op de signaalschakelingen.

De L-200 Reference Tube is volgens de fabrikant speciaal ontworpen voor pure high-end audiofielen die niets anders willen dan het beste. “Met het gebruik van onderdelen en componenten van de hoogste kwaliteit is de L-200 Reference gewoon de beste voorversterker die we ooit hebben gebouwd,” aldus Triangle Art.

Triangle Art M-100: buizeneindversterker

De nieuw ontworpen M-100 buizenversterker is een ultramoderne mono-block versterker die volgens de fabrikant de ultieme luisterervaring biedt. Met behulp van twee stuks KT120-uitgangsbuizen, twee 6SN7-driverbuizen (per kanaal) in klasse A push-pull triodemodus, kan de M-100 120 Watt leveren.

De M-100 maakt gebruik van de nieuwste monoblokschakelingen en in het versterkercircuit worden alleen onderdelen en componenten van de hoogste kwaliteit gebruikt. De stroom- en uitgangstransformatoren worden in de VS op maat gewikkeld. De uitgangstransformator is een nieuw concept. Het is een samengesteld common mode type (CCM) dat tijdens gebruik in evenwicht blijft met de uitgangsbuiselementen. De uitgangstransformator biedt vier primaire wikkelingen of twee gebalanceerde primaire wikkelingen, minder intermodulatievervorming (IMD) en meer koppelingsefficiëntie, dus meer en schoner vermogen. De M-100 gebruikt een beperkte vorm van “negatieve feedback” (NFB): slechts 2 dB zonder dat stroom wordt gebruikt.

Onderdelen zijn geselecteerd voor de minste IMD. Buizen werken in de buurt van volledige plaatdissipatie om maximale, schone stroom te leveren tot net onder het niveau van volledige uitsturing. Biasing voor de output buizen kan worden gedaan met behulp van de bias trimmers en meetpunten, alles is gemakkelijk toegankelijk vanaf de bovenkant van de versterker. Het hoofdchassis van de M-100 buizenversterker is gemaakt met één inch dikke aluminium panelen. Elk stuk is CNC gefreesd volgens nauwe specificaties, met de hand gepolijst en vervolgens geanodiseerd in zwart met 24 karaat gouden logoplaat om de elegante tweekleurige afwerking te creëren. Ook de luidsprekeraansluitingen en cinch-aansluitingen aan de achterkant van de versterker zijn op maat gemaakt voor het beste in een lange levensduur en maximale signaaloverdracht.

Conservatief beoordeeld heeft de M-100 een uitgangsvermogen van 120 Watt, met behoud van de helderheid en delicatesse van echte muziek. “Iedereen die naar de M-100 luistert, heeft nooit de behoefte aan meer vermogen, het enige dat de luisteraar wil is meer muziek opzetten,” aldus Triangle Art.

We weten niet of en wanneer de versterkers van Triangle Art de Atlantische Oceaan zullen oversteken. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Triangle Art.


EDITORS' CHOICE