NIEUWSGrado

Grado Timbre: samenvoeging productlijnen Statement en Reference

Het Amerikaanse Grado Labs heeft een nieuwe productlijn van draaitafelelementen aangekondigd. De nieuwe productlijn heeft de naam Timbre gekregen en is feitelijk een samenvoeging (en daarna opheffing) van de productlijnen Reference en Statement. Alle leden van de nieuwe Timbre productlijn hebben een houten behuizing. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe elementen verkrijgbaar zullen zijn in de Benelux.

Grado Timbre: vijf elementen met een houten behuizing

Het Amerikaanse Grado Labs bestaat sinds 1953 en is gevestigd in Brooklyn. Het bedrijf maakt hoofdtelefoons en draaitafelelementen. Het bedrijf heeft twee productlijnen van draaitafelelementen, die allemaal een houten behuizing hebben, samengevoegd. De leden van de productlijnen Reference en Statement zijn opgegaan in de nieuwe Timbre productlijn. Tevens is een nieuw lid toegevoegd genaamd Opus3. Alle elementen van Grado, inclusief de budget Prestige-serie, bevatten nu technieken die zijn ontwikkeld en opgenomen in de Lineage-serie, de toplijn van het bedrijf.

Een nieuw door Grado ontwikkeld proces verbetert de bescherming van het spoelsysteem door de draadwindingen van de spoel te isoleren, hetgeen volgens Grado resulteert in een schoner signaalpad. Grado claimt minder vervorming en een vermindering van onder andere mechanische ruis.

De houten behuizingen in de Timbre-serie doorlopen verschillende thermische verouderingsprocessen waarvan wordt gezegd dat ze de dempingscapaciteiten van het hout verbeteren, waardoor resonanties beter worden beheerst. Volgens Grado zijn de innovaties van de Lineage-serie doorgedrongen tot de Prestige-serie, maar Grado heeft hier verder geen bijzonderheden over gegeven.

Jonathan Grado van afdeling Marketing: “We hebben het afgelopen jaar aan deze upgrades gewerkt en dachten dat dit een goed moment zou zijn om te reorganiseren en een nieuwe structuur in de cartridge-line-up te brengen. De combinatie van de productlijnen Reference en Statement in de Timbre Series geeft luisteraars nu een beter begrip van de soorten cartridges die we met de hand bouwen, en de Opus3 overbrugt die kloof tussen Prestige (instapniveau) en Timbre (middenklasse).”

Wij hebben nog geen prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen. Meer weten? Kijk dan op de website van Grado Labs.


EDITORS' CHOICE