NIEUWSDALI

DALI Menuet SE: luxe versie van bestaande monitorluidspreker

De Deense luidsprekerfabrikant DALI heeft de Menuet SE (Special Edition) aangekondigd, een compacte tweeweg basreflex monitorluidspreker. De DALI Menuet SE, feitelijk een verbeterde versie van het bestaande model Menuet, wordt door het Deense merk gepresenteerd als de meest geavanceerde compacte luidspreker die het merk heeft ontworpen. Volgens DALI heeft de Menuet SE de eigenschappen en klank van grotere modellen. De afwerking is in satijn walnoot. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe Menuet SE leverbaar zal zijn.

DALI Menuet SE: tweeweg monitorluidspreker

De nieuwe Menuet SE van het Deense DALI heeft een gewijzigd uiterlijk in vergelijking met het “gewone” model Menuet. Een enkele medewerker is verantwoordelijk voor de bouw en afwerking van de Menuet SE. De initialen van de betreffende medewerker zijn terug te vinden op de messing plaat op de achterzijde. De Menuet SE wordt gelakt en heeft een mooie natuurlijke afwerking in satijn walnoot. De knopen en nerven van het hout hebben een unieke uitstraling. Alle exemplaren hebben dan ook een uniek uiterlijk. Dit uiterlijk past volgens de fabrikant bij de ambachtelijke geest van het merk.

De Menuet SE's verschillen ook technisch van de originele Menuet-modellen. Het aansluitblok op de achterzijde is afgekeken van de Epicon productlijn en is geschikt voor alle soorten gewone kabels. Binnenin de DALI Menuet SE zitten hoogwaardige componenten, waaronder condensatoren van Mundorf. Bovendien profiteren de componenten voor het cross-overfilter van een hogere isolatie dan bij de conventionele Menuet-luidsprekers. Het merk gebruikt zeer zuivere point-to-point koperen bedrading tussen alle componenten van het cross-overfilter, welke bedrading zelf is vervaardigd door DALI. Ten slotte is de woofer van de Menuet SE tweewegluidspreker uitgerust met een akoestisch doordachte spoelvormer van glasvezel om de weergave te verbeteren door verstoring en vervorming te minimaliseren.

De woofer/middentoner heeft en diameter van 4,5 inch. De tweeter heeft een diameter van 28 millimeter. Het frequentiebereik loopt van 59 Hz tot 25 kHz met de cross-over op 3 kHz. De basreflex poort is aan de achterkant geplaatst. De gevoeligheid is 86 dB (2,83 Volt / 1 meter).

DALI Menuet SE: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat starten. Ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie vernomen, maar – louter ter indicatie – op een Franstalige website zagen wij een prijs van 1.400 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE