NIEUWS

Wilbrand Silver Fuse: smeltdraad van puur zilver

Het Nederlandse Akiko Audio importeert de zekeringen van het Duitse Wilbrand Acoustics. De geïmporteerde zekeringen hadden tot voor kort een verzilverde smeltdraad. Akiko Audio heeft van de producent onlangs vernomen dat de smeltdraad nu is gemaakt van puur zilver. De prijs van iets minder dan 11 euro per zekering is gelijk gebleven.

Vrijwel ieder elektrisch apparaat en in elk geval ieder audioapparaat is voorzien van één of meer zekeringen, meestal een cilindervormig glazen buisje met daarin een smeltdraad. De meeste fabrikanten besteden weinig aandacht aan de zekering, maar sommigen beweren dat de kwaliteit van de zekering ook de kwaliteit van de stroom doorgifte en daarmee de geluidskwaliteit kan beïnvloeden. Een betere zekering zou een betere geluidskwaliteit genereren.

Het in Maastricht gevestigde Akiko Audio importeert onder andere allerlei accessoires die te maken hebben met schone stroom en heeft al enige tijd de zekeringen van het Duitse Wilbrand Acoustics in het portfolio. De zekeringen hebben een wijziging ondergaan: de verzilverde smeltdraad is vervangen door een puur zilveren smeltdraad. Meettechnisch is aangetoond, dat de stroom hierdoor een lagere weerstand ondervindt, aldus Akiko Audio.

De Wilbrand Acoustics zekering is een Duits kwaliteitsproduct. De aangegeven waardes zijn zeer nauwkeurig en garanderen een veilige toepassing. Net als voorheen is de zekering voorzien van nikkelen eindkapjes, die mooi aansluiten bij de zekeringhouders in apparatuur, die ook van dit metaal gemaakt zijn. Dit voorkomt oxidatie en de contacten blijven schoon. Bovendien is de glasbuis gevuld met keramisch materiaal, dat zorgt voor mechanische stabiliteit.

“De prijs is ongewijzigd gebleven; voor 10,95 euro koopt u een mooie zekering die volgens ons de concurrentie aankan met de zekeringen van andere merken,” aldus Akiko Audio.

Kijk voor meer informatie op de website van Akiko Audio.


EDITORS' CHOICE