NIEUWSXavian

Xavian lanceert luidsprekermodellen Terza, Corallo en Ambra

De Tsjechische luidsprekerfabrikant Xavian heeft een drietal nieuwe modellen aangekondigd. De nieuwe Terza is een drieweg model. De Corallo is een gesloten tweeweg model en de Ambra is een tweeweg basreflex model. De koper kan kiezen uit verschillende uitvoeringen. De levering van de Terza zou circa halverwege juni 2020 moeten beginnen. De Ambra staat in de webshop van Xavian. Over de Corallo hebben wij geen leveringsinformatie kunnen vinden.

Xavian Terza

Terza betekent “derde noot”. Het nieuwe model brengt volgens fabrikant Xavian aangenaam compacte afmetingen naar de Classic Series met buitengewone transparantie, snelheid en frequentiebalans, zonder het basiskarakter te veranderen.

Handgemaakte MDF kasten zijn afgewerkt met luxe fineer in diepe pianolak of tijdloos zwart of wit. Binnen gebruiken we compromisloze technologie en materiaaloplossingen die zijn ontwikkeld voor de Classic-serie, inclusief extreem veeleisende en nauwkeurige frequentie-crossovers.

Op maat gemaakte stands zijn ook beschikbaar om de esthetische helderheid van de luidsprekers te onderstrepen voor een optimale luisterhoogte met fijne en snelle afstemming van de ideale horizontale positie met behulp van de ingebouwde voeten. De stands kunnen in hoogte worden aangepast voor specifieke omstandigheden.

Alle drivers komen van het Italiaanse AudioBarletta. De woofer van 270 millimeter, de middentoner van 150 millimeter en de tweeter van 29 millimeter geven samen een frequentiebereik van 49 Hz tot 30 kHz (-3 dB). De cross-overfrequenties liggen op 400 Hz en 3 kHz. De impedantie is acht Ohm, de gevoeligheid 86 dB.

Xavian Corallo

De Corallo heeft een compacte vorm dankzij de gesloten behuizing. Het audiofiele concept past perfect in kleinere ruimtes en atypische posities in de buurt van muren, op boekenplanken en andere situaties waar basreflex problemen zou kunnen veroorzaken. De handgemaakte behuizingen zijn verkrijgbaar in zes luxe afwerkingen en gemaakt van massief eikenhout met een uitstekende stijfheid, hun organische vormen passen gemakkelijk in elk interieur.

De Corallo is exclusief uitgerust met drivers van AudioBarletta. De geavanceerde crossover met drivers in seriële verbinding dankzij Fase Zero-topologie maakt gebruik van hoogwaardige componenten van Jantzen en Mundorf en zorgt voor een nauwkeurige fasering van beide drivers voor perfecte coherentie en gericht luisteren.

“We hebben de esthetische en verfijnde verfijning van de Ambra Esclusiva behouden, maar het geluid dichter bij het ideaal van audiofiele authenticiteit gebracht, waar Corallo Esclusivo de precisie van de uitvoering combineert met muzikale rijkdom,” aldus Xavian.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 59 Hz tot 20 kHz. De impedantie is acht Ohm, de gevoeligheid 87 dB.

Xavian Ambra

Ook de Ambra heeft handgemaakte massief eiken kasten. De sleufvormige basreflex poort is aan de voorkant geplaatst. Volgens de fabrikant produceert de Ambra een uitzonderlijk vol en levendig geluid. Het frequentiebereik loopt van 42 Hz tot 20 kHz (-3 dB).

Xavian Terza, Corallo en Ambra: prijzen en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen en we weten ook niet vanaf wanneer de nieuwe modellen leverbaar zullen zijn in de Benelux. Meer weten? Kijk dan op de website van Xavian.

MERK

EDITORS' CHOICE