NIEUWSClearaudio

Clearaudio Balance V2 en Basic V2: nieuwe phono-versterkers

Het Duitse Clearaudio heeft zijn bestaande phono-versterkers Balance en Basic herzien en opnieuw uitgebracht onder de namen Balance V2 en Basic V2. De Balance V2 heeft een losse voedingskast, een hoofdtelefoonaansluiting en een gebalanceerd circuitontwerp. De Basic V2 is – niet verrassend – meer basic, d.w.z. alles in één kast, geen XLR-uitgang en geen hoofdtelefoonaansluiting. De koper kan kiezen tussen een zwarte en witte uitvoering.

Clearaudio Balance V2: phono-versterker met losse voeding

Door de combinatie van twee componenten in één, d.w.z. phono-versterker en hoofdtelefoonversterker met volumeregeling, biedt Clearaudio's nieuwe Balance V2 veel opties voor de vinylliefhebber. De vooruitgang die in de nieuwe V2 is ingebouwd, vervangt de technologieën van de vorige Balance Plus, met behoud van de opties van de laatste voor het aanpassen en afstemmen van de prestaties op het specifieke systeem en voorkeuren. Bovendien behoudt de Balance V2 de intuïtieve bediening en het elegante uiterlijk van zijn voorganger.

De Balance V2 heeft een volledig gebalanceerd circuitontwerp met volledig onafhankelijke circuits voor linker- en rechterkanaal en belooft dus een uitstekende kanaalscheiding en een realistisch geluidsbeeld te geven. Naast de gebruikelijke cinch-uitgangen beschikt de Balance V2 over gebalanceerde XLR-uitgangen en een 6,3 mm jackplug hoofdtelefoonuitgang. Een druk op de knop volstaat om te kiezen tussen mm-element en mc-element (signaal/ruisverhouding: -78 dB MM-modus, -69 dB MC-modus). Volgens de fabrikant is de Balance V2 geschikt voor zo ongeveer elk element op de markt. Met de volumeregeling van de Balance V2 kan hij rechtstreeks op een eindversterker of op een actief luidsprekersysteem worden aangesloten.

Het volgen van de RIAA-curve gaat met een afwijking van minder dan 0,1 dB, eventueel met een subsonisch filter (20 Hz, -6 dB / okt.) dat ongewenst laagfrequent geluid dempt. Een aparte voeding in zijn eigen slanke, afschermende aluminium behuizing houdt elke mogelijke interferentie op afstand, aldus Clearaudio.

Clearaudio Basic V2

“Basic van naam en, misschien uiterlijk, maar niet in prestaties,” stelt Clearaudio. De Basic V2 phono-versterker beschikt over zeer verfijnde functies die mogelijk niet direct herkenbaar zijn aan de enkele zichtbare bediening, t.w. de aan/uit-schakelaar. Draai de Basic V2 echter om en je vindt een bewegende spoel en een bewegende magneetkeuzeschakelaar (signaal/ruisverhouding: -72 dB MM-modus, -67 dB MC-modus) die, net als bij de Balance V2, de Basic V2 compatibel maakt met bijna elke high- end phono-cartridge zonder verdere aanpassingen.

Bovendien kan de gebruiker kiezen uit een reeks prestatiebevorderende instellingen om de parameters op de rest van het systeem en naar persoonlijke voorkeur af te stemmen. Een optioneel subsonisch filter dempt ongewenste laagfrequente ruis, terwijl de RIAA-vereffeningsnauwkeurigheid opnieuw binnen 0,1 dB ligt.

Beide phono-trappen hebben een opgegeven versterking van + 46 dB (MM-modus) en + 66dB (MC-modus) met impedanties van 47 kOhm / 270pF (MM-modus) en 500 Ohm / 270pF (MC-modus).

Clearaudio Balance V2 en Basis V2: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering. Prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE