Dan D’Agostino Progression Integrated: elegant en krachtig

Het Amerikaanse audiobedrijf Dan D’Agostino heeft de Progression Integrated uitgebracht, een krachtige geïntegreerde versterker die optioneel voorzien kan worden van een draaitafelingang. Ook digitale ingangen zijn optioneel. De Progression Integrated is tijdens de High End audiobeurs vorig jaar in München al aan het publiek getoond, maar toen ging het om een prototype. De Progression Integrated is nu productierijp en leverbaar. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

Dan D’Agostino Progression Integrated: potige geïntegreerde versterker

De Progression Integrated combineert volgens fabrikant Dan D’Agostino de elegantie en het detailniveau van de Progression Preamplifier met de kracht en het dynamische vermogen van de topologie van de Progression eindversterkers, gehuisvest in een chassis dat helemaal de D'Agostino-esthetiek uitstraalt. Gebouwd op een modulair platform, vervult de Progression Integrated alle behoeften van de hedendaagse muziekluisteraar en audiofiel, aldus de Amerikaanse fabrikant.

Het analoge platform biedt twee single-ended ingangen, drie gebalanceerde ingangen en een gebalanceerde home theater pass through. Een gebalanceerde voorversterkeruitgang zorgt voor een gemakkelijke opname van een subwoofer in het systeem. De bluetooth-afstandsbediening, die voor het eerst werd gebruikt in de Progression en Momentum HD-voorversterkers, wordt meegeleverd als onderdeel van het basispakket. Bluetooth-connectiviteit elimineert zichtproblemen en vergroot het bruikbare bereik met een factor vijf in vergelijking met een conventionele IR-afstandsbediening.

Het hart en de ziel van de Progression Integrated Amplifier zijn de essentiële technologieën van Dan D'Agostino Master Audio Systems, waaronder discrete, gebalanceerde, direct gekoppelde schakelingen die zijn gekoppeld aan een aanzienlijk eindtrap die 200 Watt per kanaal kan leveren aan acht Ohm en 400 Watt per kanaal aan vier Ohm. De basis van de Progression Integrated Amplifier is een traditionele lijntrap geïntegreerde versterker die geschikt is voor alle analoge bronnen behalve draaitafels. Optioneel kan een mc-phonotrap worden toegevoegd aan de Progression Integrated. De phono-ingang kan ook op een later tijdstip worden toegevoegd.

Voor die luisteraars die digitale weergave in dezelfde eenheid willen opnemen, is er ook een optionele digitale module beschikbaar. Door de modules in de versterker op te nemen, vervallen interlinks en allerlei extra componenten en dat biedt volgens de makers duidelijke klankmatige voordelen. Een coaxiale, optische en USB-ingang komen samen met ethernet en draadloze connectiviteit voor interne netwerk- en internetstreamingmogelijkheden. De Progression Integrated ondersteunt muzieksignaal tot een resolutie van DSD256 en 24-bit / 192 kHz PCM-nauwkeurigheid. Ook de digitale module kan eventueel op een later tijdstip worden toegevoegd.

De digitale module is meer dan de toevoeging van digitale ingangen, want streaming-diensten van Tidal, Qobuz, Deezer en Spotify zijn ook beschikbaar, alsmede de mogelijkheid om MQA-bestanden af te spelen. Op maat gemaakte apps voor iOS-apparaten bieden eenvoudig toegang tot muziekverzamelingen, streaming inhoud en bediening van de unit en ook het gebruik van Roon software wordt ondersteund (Android wordt zo te zien (nog) niet ondersteund).

Een aanzienlijk vermogen vereist een goede koeling voor een optimale werking en betrouwbaarheid op lange termijn. De Progression Integrated Amplifier is uitgerust met de elegante en efficiënte koellichamen die doen denken aan het vlaggenschip Relentless Mono Amplifier. De Progression Integrated Amplifier is afgewerkt in geanodiseerd zilver of zwart aluminium en wordt met de hand gebouwd door de staf van muziekliefhebbers en technici in de fabriek in Cave Creek, Arizona.

Dan D’Agostino Progression Integrated: prijs en leveringsinformatie

De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

EDITORS' CHOICE