NIEUWSSennheiser

Sennheiser Momentum True Wireless 2: ANC en hogere afspeelduur

Sennheiser heeft de Momentum True Wireless 2 aangekondigd, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon die wordt geleverd met een transportdoos die tevens dienst doet als oplader en powerbank. Deze nieuwe versie van Sennheiser True Wireless in-ears heeft ook Active Noise Cancelling aan boord. In de maand april komt de Momentum True Wireless 2 op de markt voor net geen 300 euro in een zwarte uitvoering. Later zal een witte uitvoering volgen.

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Bij mobiel muziek luisteren is er een trend naar volledig draadloze bluetooth in-ears met actieve ruisonderdrukking. Sennheiser heeft zijn bestaande Momentum True Wireless in-ears herzien en een nieuwe versie uitgebracht. De Momentum True Wireless versie 2 is uitgerust met Active Noise Cancelling (ANC) . Ook heeft het Duitse bedrijf de levensduur van de batterij – met uitgeschakelde ANC – verlengd tot zeven uur. In de meegeleverde transportbox zitten nog drie ladingen, zodat mobiel gebruik tot 28 uur mogelijk is.

Daarnaast zijn de in-ears van de tweede generatie zelfs twee millimeter kleiner dan hun voorgangers. Wat overblijft zijn de dynamische drivers met een diameter van zeven millimeter, de spraakbesturing, de decoders voor AAC en aptX en de geïntegreerde equalizer, die wordt ingesteld via de Smart Control-app. De Sennheiser Momentum True Wireless 2 ondersteunt bluetooth 5.1 en de profielen A2DP, AVRCP, HSP, HFP

Sennheiser geeft een frequentiebereik op van 5 Hz tot 21 kHz. De totale harmonische vervorming is volgens de fabrikant niet hoger dan 0,08 procent (1 kHz / 94 dB). De transportdoos tevens oplader weegt samen met beide oordoppen 70 gram. De oordoppen wegen zes gram per stuk. Opladen gaat met een meegeleverde USB-A naar USB-C kabel.

Ondanks de nieuwe features wist Sennheiser de prijs rond de 300 euro te houden. De Momentum True Wireless 2 is vanaf april verkrijgbaar in het zwart. Een witte versie volgt later.

EDITORS' CHOICE