NIEUWS

WiSA kondigt ondersteuning aan van Dolby Atmos hoogtekanalen

De Wireless Speaker and Audio Association (WiSA) heeft plannen aangekondigd om Dolby Atmos-ondersteuning toe te voegen aan gecertificeerde luidsprekers en zenders in een firmware-update die in het tweede kwartaal van het jaar moet plaatsvinden. Als brancheorganisatie die de draadloze interoperabiliteit tussen consumentenelektronica en draadloze luidsprekers promoot, betekent de aankondiging van WiSA dat het ondersteuning voor Dolby Atmos zal introduceren, dat de huidige 5.1 surround-beperking van de standaard zal worden verwijderd.

Dolby Atmos op WiSA-luidsprekers

WiSA LLC, de Wireless Speaker and Audio Association, bestaande uit meer dan 60 toonaangevende merken van consumentenelektronica en opgericht door Summit Wireless Technologies, heeft ondersteuning aangekondigd voor Dolby Atmos-hoogtekanalen, waardoor WiSA-luidsprekerpartners producten kunnen ontwikkelen die onder meer meeslepende 3D-audio-ervaringen mogelijk maken door ondersteuning van Dolby Atmos-technologie. WiSA-gebruikers kunnen hoogtekanalen aan de voorkant, aan de zijkant en aan de achterkant aan WiSA Certified -luidsprekers toewijzen, waardoor het voor consumenten gemakkelijk wordt om hun systemen te configureren voor Dolby Atmos-content tijdens het instellen.

“We zijn erg verheugd om onze tv- en zenderpartners de mogelijkheid te bieden om Atmos-inhoud draadloos naar WiSA Certified-luidsprekers te sturen en onze luidsprekers de mogelijkheid te bieden hun draadloze audio-assortiment te verbeteren met Atmos-oplossingen”, aldus Tony Ostrom, WiSA-president. “Het toevoegen van deze mogelijkheid beantwoordt verzoeken die we hebben ontvangen van zowel WiSA-leden als consumenten en we kijken ernaar uit om WiSA Ready en WiSA Certified-producten in het veld te zien die het proces van het creëren van driedimensionale, meeslepende audio ervaringen in huis drastisch vereenvoudigen,” aldus het persbericht van WiSA LLC.

De toevoeging van Dolby Atmos-hoogtekanalen als opties voor een WiSA draadloos audiosysteem toont naar eigen zeggen WiSA's voortdurende toewijding aan het behouden van zijn leiderspositie op het gebied van draadloze thuisaudio terwijl het veelzijdige oplossingen biedt die een extreem hoog niveau van audioprestaties behouden.

Dolby Atmos op WiSA-luidsprekers: wanneer?

De mogelijkheid voor een gebruiker om Dolby Atmos-hoogtekanalen te selecteren, wordt opgenomen in de nieuwste zender- en luidsprekerfirmware, die nu is gepland voor release in het tweede kwartaal van 2020. Bestaande WiSA-producten kunnen ook profiteren van deze functie via een firmware-update.

EDITORS' CHOICE